Foci

Mourinho visszafogottan ígérgetett

jose mourinho (jose mourinho, )
jose mourinho (jose mourinho, )

A hivatalos bejelentés után pár órával, a portugál mesterrel a Chelsea TV készített interjút. Ebből szemezgettünk.

Mourinho vicces ember Fotó: AFP

Jose Mourinho, a hivatalos bejelentést követően a Chelsea tv-ben elmondta, nagyon boldog hogy visszatérhetett korábbi klubjához. Az 50 éves tréner elárulta, a klub tulajdonosával, Roman Abramoviccsal, való első találkozása során pár perc alatt megegyeztek, hogy újra Angliában vállal majd munkát: „Körülbelül öt perce beszélgettünk, amikor megkérdeztem a tulajdonost: Szeretnéd, hogy visszatérjek? Mire ő: Vissza szeretnél jönni? Ez után meg is hoztam a döntésemet.

A Special One 2007-es távozása után dolgozott az Internazionale és a Real Madrid csapatánál is, amely elmondása szerint sokat segített abban, hogy Londonban még jobb munkát végezhessen: „Megismerkedhettem új országokkal és azoknak a futballkultúrájával. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy újra sikeresek legyünk.

Mourinho szerint a Premier League erősebb bajnokság lett: „Abban az időszakban, amikor itt voltam két nagy ellenfelünk volt, a Manchester United és az Arsenal. A következő szezonban legalább hat csapat harcol majd a Bajnokok Ligája indulást érő első négy pozícióért. Erre az is bizonyíték, hogy a klub ez előző szezonban nem indulhatott volna a sorozatban, ha 2012-ben nem győzi le a fináléban a Bayernt.

A szigetországban Mourinho idején volt a legsikeresebb a Chelsea
Fotó: AFP

A régi-új menedzser hozzátette, az előző csapatainál csak két, három évet töltött el, de most hosszabb távra tervez. A kétszeres Bajnokok Ligája győztes edző szerint több időre van szüksége, mert a játékosok nagy részét nem ismeri: „A keretben lévő fiataloknak állandóságra van szükségük. Remélem ezt meg tudom nekik adni.”

Az átigazolásokkal addig nem szeretne foglakozni, amíg nem találkozott az összes játékossal, ugyanakkor megjegyezte, a keret nagyon jó, hiszen a rutinos játékosok mellett olyan tehetséges fiatalok vannak a csapatnál, mint Eden Hazard és Oscar.

Mourinho Madridban mindenkivel összeveszett és kisség megkeseredett
Fotó: AFP

A Chelsea a felkészülést Ázsiában kezdi, utána az Egyesült Államokba utazik, majd augusztusban következhet a Pep Guardiola vezette Bayern München elleni Európai Szuperkupa finálé. Mourinho nem győzte hangsúlyozni, ez a finálé nem róluk szól: „Ez nem Mourinho és Guardiola összecsapása lesz. Mi nem tettünk semmit azért, hogy ez a meccs létrejöjjön. A játékosok és a korábbi edzők érdeme, hogy ez a két nagy klub összecsaphat majd.

A portugál tréner elmondása szerint egyáltalán nem érzi magát fáradtnak a szezon végén és már alig várja, hogy elkezdődjön a közös munka a játékosokkal és a stábbal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik