Foci

Marad a galaktikus korszak Madridban

Florentino Pérez (florentino pérez, )
Florentino Pérez (florentino pérez, )

Megerősítették posztján Florentino Pérezt, a Real Madrid futballklub elnökét.

Az ACS építőipari konszern 66 éves vezetője a keddi küldöttgyűlésen egyedüli jelölt volt a tisztségre. Florentino Pérez negyedik ciklusát kezdi a királyi klub élén.

Pérez nevéhez köthető az úgynevezett galaktikus korszak a madridi klub életében, ittléte alatt számos sztárt sikerült a klubhoz csábítani. Ő csapott le Cristiano Ronaldóra, Kakára, Zinedine Zidane-ra, Figóra, Ronaldóra, David Beckhamre – és még sorolhatnánk.


Fotó: AFP

„Szavamat adom, hogy új magasságokat fogunk meghódítani. Együtt új sikereket fogunk elérni, mert közösen győztesek lehetünk” – mondta Florentino Pérez keddi beszédében.

Első körben a csapat vezetőedzőjét kell megtalálnia Péreznek, a Real Madrid kispadja ugyanis jelenleg üres. José Mourinhóval közös megegyezés után bontott szerződést a klub, a helyére kinézett Jupp Heynckes pedig most szünetet tart a munkában. Carlo Ancelottit emlegetik még, mint lehetséges jelöltet, ám az olaszt szerződés köti a Paris Saint-Germainhez, a klub arab tulajdonosai pedig nem akarnak megválni a szakembertől.

Csak ezt követően jöhetnek az újabb világraszóló igazolások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik