Foci

Kis Spanyolország alakul Manchesterben

Jesus Navas (jesus navas, )
Jesus Navas (jesus navas, )

David Silva után újabb világ és Európa-bajnok játékost, a sevillai Jesus Navast kaparintotta meg a "nekünk senki sem drága" Manchester City.

A Daily Mail azt írja, hogy a Málagát elhagyó Manuel Pellegrini, akinek még csak szóbeli megállapodása van a Man. Cityvel azért a háttérben már szervezi a Premier League ezüstérmesének erősítését. A klub első komoly igazolása a spanyol Jesus Navas 22,9 millió fontba került. Hogy a Sevilla villámléptű szélsője ér-e ennyit arról nem nyitunk vitát, minden esetre biztos, hogy a Real Madrid is erősen kapaszkodott érte – és megint lemaradt.

Navas szerződésében 25,5 millió fontos kivásárlási ár szerepelt, de a spanyol válság erősen behatárolta a Sevilla lehetőségeit. A spanyol klub komoly anyagi problémákkal küzd, így nyilván nem hezitált, amikor az angol klub leszurkolta az összeget.

Az angol lap információi szerint a spanyol vonal tovább erősödhet Manchesterben, hiszen a 21 éves málagai Isco – akit szintén szeretne a Real -, és a barcelonai Thiago Alcantara lehet a következő befutó.

Navas profi pályafutása alatt eddig kizárólag Sevillában futballozott, amellyel 2006-ban és 2007-ben is UEFA Kupát nyert. A villámgyors játékos 2009-ben kapott először meghívót a válogatottba, majd ott volt a 2010-es dél-afrikai vb-n és a tavalyi Európa-bajnokságon is. A nemzeti csapatban 22 alkalommal lépett pályára, és két gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik