Foci

Egervári: A győzelem a legfontosabb

Egervári Sándor (egervári sándor, )
Egervári Sándor (egervári sándor, )

Megkezdte a felkészülést a csütörtöki, Kuvait elleni mérkőzésre a magyar fociválogatott.

Hétfőn Telkiben találkozott a magyar labdarúgó-válogatott kerete. Egervári Sándorszövetségi kapitány elmondta, az utóbbi évekhez képest változás a csapatnál, hogy ezúttal a játékosok jobban várták a válogatott mérkőzést, mint a szabadságot:

„Egy évvel ezelőtt, a csehek és az írek ellen remek teljesítményt nyújtottak a játékosok, hasonlóra számítok a csütörtöki mérkőzésen is” – mondta a kapitány.

Ami a keretet illeti, szinte mindenki egészséges, egyedül Pintér Ádám játéka kérdéses. A Zaragoza légiósa klubja hétvégi mérkőzésén kapott egy rúgást, az Atlético Madrid ellen le is kellett cserélni a félidőben. Rá még vizsgálatok várnak, csak ezt követően derül ki, hogy számolhat-e vele Győrben Egervári.


Egervári győzelmet vár a csapattól
Fotó: mlsz.hu

„A mindenkori szövetségi kapitánytól elvárható, hogy minden egyes meccsre a lehető legerősebb csapatot állítsa ki, hiszen a válogatott az országot képviseli. Az optimális eset, amikor mindenki a stáb rendelkezésére áll, szinte soha nem fordul elő, ezúttal is többen hiányoznak sérülés vagy formaingadozás miatt. A hiányzók posztjára belépő játékosok viszont versenyhelyzetet teremthetnek a válogatottnál, és egy-egy jó teljesítménnyel akár át is írhatják az eddigi értékrendet” – így a szakember.

A válogatottban először léphet pályára a lengyel Lech Poznanban futballozó Lovrencsics Gergő. Elmondta, nagyon örült a meghívónak, s reményei szerint szóhoz is juthat, s az sem zavarná, ha csak csereként. Hozzátette, a legszívesebben szélsőként játszana, de bármilyen poszton a válogatott rendelkezésére áll.

Az OTP Bank Ligában az év játékosának választott ferencvárosi Böde Dániel úgy reagált Egervári Sándor azon szavaira, hogy ő nagy valószínűséggel kezdő lesz, hogy reméli, meghálálja a kitüntető bizalmat.

A játékosok és a szövetségi kapitány is egyetértett abban, hogy a csütörtöki mérkőzésen a győzelem az elfogadható. Ehhez az kell, hogy a válogatottunk rá tudja erőltetni az akaratát a világranglista 113. helyén tanyázó riválisra.

„Veszélyes, gyors játékosok alkotják a kuvaiti válogatottat, ezért fontos a fegyelmezett védekezés. Ellenfelünknek vannak gyengébb pontjai is, szeretnénk ezeket kihasználni a támadásink során. A játékosok elmúlt hetekben látott formája alapján már van elképzelésünk a kezdőcsapat összeállítására, és szeretnénk kihasználni azt is, hogy barátságos meccsen a szokásosnál több labdarúgó is szerepet kaphat. Ugyanakkor ezúttal is igaz, hogy a győzelem a legfontosabb, és nem a sok játékos kipróbálása.”

Magyarország története során először találkozik Kuvaittal. A mérkőzést csütörtökön 20 óra 30 perces kezdettel rendezik meg a győri ETO Parkban.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők: Varga József (DVSC-TEVA), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Guzmics Richárd (Haladás), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Vanczák Vilmos (FC Sion)

középpályások: Pintér Ádám (Real Zaragoza), Gyömbér Gábor (FTC), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Kanta József (MTK Budapest)

támadók: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Roda JC), Böde Dániel (FTC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik