Foci

A nap kérdése: Pápa vagy Siófok?

dvtk-siófok (dvtk-siófok)
dvtk-siófok (dvtk-siófok)

Vasárnap két mérkőzéssel véget ér az OTP Bank Liga idei szezonja. Fontos kérdés maradt megválaszolatlanul: a Pápa, vagy a Siófok búcsúzik az élvonaltól?

Nem mondhatjuk, hogy nem izgalmas a végharjá az NB I-ben, hiszen a záróforduló utolsó napján dől csak el, melyik együttes csatalkozik a már korábban kiesett Egerhez.

A Siófok az elmúlt hetekben szinte csodát tett, sorra gyűjtötték a sárga-kékek a pontokat és a győzelmeket, míg a Pápa botladozott, így fordulhatott elő az, hogy a 20. fordulóban még 10 pontra volt a bentmaradást érő 14. helytől a Siófok, a 25-ben már csak nyolcra, most pedig már csak két pont a lemaradásuk. A Facebook egyik csoportjában, mely az utóbbi időben egyre meghatározóbbá vált a magyar focit illetően, viccesen szóvá is tették, hogy a Siófok milyen sportszerű csapat, hiszen 29 forduló előnyt adott a Pápának…

Vasárnap délután viszont eldőlt, ki marad az első osztályban.

A Pápa számára egyszerűbb a képlet: nyerniük kell a Dósgyőr otthonában, ami azért nem könnyű feladat, hiszen a miskolciak jóval erősebbek, ráadásul a piros-fehérek ezen a találkozón búcsúztatják el kedvencüket, Jose Luquét, így vélhetően nem vesztes meccsen akarnak majd fiesztát tartani.

“Azt hittem, a feladataim közé tartozik majd az, hogy tudatosítom kell a játékosaimban azt, hogy milyen fontos meccs előtt játszunk, de úgy látom, erre nem lesz szükség, pontosan tudják, hogy nem mindegy az, hogy az NB I-ben, vagy az NB II-ben játszunk majd. Amikor 2004-ben Pápára kerültem, akkor az első meccsünk Diósgyőrben volt. Két hét állt a rendelkezésemre, hogy csapatot csináljak, 3-1-re győztünk. Mindenki eltemet minket, minden arról szól a sajtóban, hogy a Siófok marad életben, a Siófok így, a Siófok úgy, és ez egy kicsit felbőszít minket. Meg kell mutatnunk, hogy meg tudjuk csinálni a csodát” – mondta Tóth Bálint, a pápaiak mestere a delmagyar.hu-nak.

A Siófoknak nem csak saját kezében van a sorsa, ugyanis két módon előzhetik meg riválisukat: ha megverik az Újpestet, a Pápa pedig kikap, vagy szintén megverik a lilákat, a Lombard pedig csak egy pontot gyűjt be. Ekkor ugyanis a sárga-feketék 28 ponttal állnának a tabellán, csakúgy, mint a Siófok, de ebben az esetben a Balaton-partiaknak lenne több győzelme.

“Nincsen speciális taktikánk, de az Újpestből természetesen készülni kell. Próbáltam kielemezni az összes eddigi találkozó alapján a játékukat. Mindenféleképpen kudarc lenne a kiesés, mert ez az jelentetné, hogy nem értük el a célunkat, ami a bentmaradás volt, lehetőleg minél biztonságosabban – ez utóbbi ugye nem sikerült. Kiélezett a helyzet, és jelen pillanatban azért a Pápa van lépéselőnyben, az ő kezükben van a sorsunk. Játszhatunk mi bármilyen jól, elérhetünk akármilyen szép sikert, ha ők is el tudnak érni valamilyen eredményt, akkor ők fognak bentmaradni – ez esetben gratulálni fogunk nekik” – nyilatkozta Horváth Károly.

Mindkét mérkőzést vasárnap 16:30 órakor kezdik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik