Foci

Megmenekült a brazil–angol csúcsrangadó

Maracana Stadion (maracana stadion, )
Maracana Stadion (maracana stadion, )

Sokáig úgy tűnt, hogy nem lehet megrendezni a brazil-angol barátságos mérkőzést vasárnap a Maracana Stadionban.

Egy korábbi bírósági végzés szerint vasárnap nem lehetett volna megrendezni a legendás arénában, a riói Maracanában a brazil–angol barátságos labdarúgó-mérkőzést, mert a stadion nem felel meg minden biztonsági előírásnak. A még az 1950-es világbajnokságra készült, most 500 millió dollárért felújított Maracana mellől például az építési törmelékek egy részét nem szállították el, ráadásul a találkozót szervező Brazil Labdarúgó Szövetség több hatósági engedélyt, igazolást sem tudott bemutatni.

A később beérkező igazolások és engedélyek után mégis zöld utat kapott a rendezés. Az érintettek a bürokrácia hibájával magyarázzák, hogy az elmúlt fél napot a káosz jellemezte.

A Maracana, amelyet április 27-én adtak át, az egyik helyszíne lenne a június 15-én rajtoló Konföderációs Kupának, valamint a jövő évi vb-n hét meccs – köztük a döntő – otthonául szolgál.

Exkluzív: a Brazília–Anglia felkészülési mérkőzést Magyarországon kizárólag a Story4 televízió, valamint honlapunk közvetíti élőben, illetve élőképpel június 2-án, vasárnap, 20 óra 55 perces kezdettel!

A mérkőzés kommentátora Méhes Gábor lesz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik