Foci

NB I.: Szégyen, hogy ide jutott az Eger

Egri FC (egri fc, )
Egri FC (egri fc, )

Kósa Sándor lett a labdarúgó OTP Bank Ligából kieső Egri FC új tulajdonosa, aki visszavezetné az NB I.-be a csapatot.

Egerben a mindennapok az utóbbi időben mindenről szóltak, csak a labdarúgásról nem. A csapat, mivel a stadionban nincs világítás még hazai mérkőzéseit is idegenben volt kénytelen lejátszani, így rendre kongó lelátók előtt léptek pályára a hevesiek. Ezen felül az utóbbi időben súlyos anyagi gondok jellemezték a klubot, volt pár olyan forduló, amikor az sem volt biztos, hogy ki fognak állni a játékosok.

A jelek szerint rendeződni látszik a helyzet, ugyanis új tulajdonosa lett az együttesnek. Kósa Sándor egy Nagykovácsiban élő vállalkozó, akinek itthon és az Egyesült Államokban is vannak vállalkozásai. Csütörtök este kiderült, hogy megvette az angol John Marshall 75 százalékos tulajdonjogát, sőt, mivel május 24-től Kocsis Zoltán sem tölti be a posztját, ügyvezető is lesz egyben.

“Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába az NB II-be” – tűzte ki a célokat Kósa.

A csapat kispadján is változás történt, már nem Mészáros Ferenc a vezetőedző, mint ahogy segítője, Vas László is közös megegyezéssel távozott. A helyükre Vojtekovszki Csaba érkezett. Kósa leszögezte, az utánpótlás marad a klub kötelékében.

“Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban” – idézi a Rádió Egernek adott interjút az agriasport.hu.

Kósa az önkormányzattal normális, korrekt kapcsolatra törekszik, valamint folytatni szeretnék a világítás kiépítését, mivel ez is a feltétele a stadion további fejlesztésének.

“Szégyen hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre.”

Kósa Sándor azt is hosszan kifejtette, miért vállalta el a harmadosztályba süllyedő Egri FC megmentését:

“Két hete érkeztem. Megszerettem Egert, úgy éreztem segíteni kell. Tóth Dénes szívén viselte a klub sorsát, sokat dolgoztunk a megoldásért. Sok ember életéről van szó focisták, hozzátartozók, klubban dolgozók. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez nem tűnik jó üzletnek. Inkább presztízskérdés napjainkban. De idővel akár jó is lehet. Cél egy éven belül az NB II, majd később jöhet az NB I. Elsősorban nem a pénzről szól a mostani történet. Inkább a segítségnyújtásról, a hitről, a kitartásról. Az emberi tőke a legfontosabb a labdarúgásban. Az átvilágítás és a tartozások, szerződések felülvizsgálata az elkövetkező napok legfontosabb feladata. Szeretnénk mindenkivel megállapodni. Ha azt akarjuk, hogy ősszel NB III-as meccsek legyenek Egerben törekedni kell mindkét félnek a megállapodásra.”

Az új tulajdonos elmondta, szerették volna elérni, hogy legalább az utolsó élvonalbeli bajnokit Egerben játssza le az együttes, de nem sikerült ezt elérni, így Győrben meccsel a gárda szombaton a már bajnok ETO-val.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik