Foci

Kilépett a földből a Fradi új stadionja

albert stadion (albert stadion)
albert stadion (albert stadion)

Csütörtökön elhelyezték az új Albert Stadion leendő vendégtribünjének első vasbeton pillérét.

„Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét” – fogalmazott a sajtóbejáráson Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, majd kiemelte, hogy az Albert Stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele, és erre véleménye szerint nem csak a fradisták lesznek büszkék.

„Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük” – jelentette ki. Az elnök elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezetthez képest.

Pintér Lajos, az építő Market Zrt. projektvezetője elmondta, hogy a stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építenek majd be. Tájékoztatása szerint a régi Albert Stadion utolsó elemei – így a székház – június–júliusra tűnnek véglegesen el.

Fotó: MTI

Kubatov Gábor elmondta, hogy a labdarúgócsapat az új szezonban is változatlan költségvetéssel működik majd, s továbbra is Ricardo Moniz vezetőedző irányításával, akit a futball megszállottjának nevezett, és legfőképpen pozitív hozzáállását emelte ki.

„Szeretnénk, ha pár éven belül teljesülhetne tízéves álmunk, s újra bajnokok lennénk” – tette hozzá Kubatov.
Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy az éves büdzsé továbbra is másfél milliárd forint lesz. Hozzátette: elégedettek Moniz munkájával, mert érkezésekor azt a célt tűzték ki, hogy a csapat az első ötben végezzen.

„Nem bántuk volna, ha Európa Liga-indulást jelentő helyre is odaérünk, de ez a terveinkben nem volt benne. Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy megvan, de mi rontottuk el, mert nem nyertünk meg olyan mérkőzéseket, amiket meg kellett volna” – fogalmazott.

A játékosállományt érintő változásokról szólva a vezérigazgató azt mondta: „Vannak olyan alappillérek, akikhez nem nyúlunk hozzá, de erősíteni mindenképpen fogunk. Böde Dani mellé mindenképpen kell egy másik típusú támadó, aki állandó veszélyt tud jelenteni az ellenfél kapujára, és a védelem területén is erősítenünk kell.”

A labdarúgócsapat játékosai a bajnokság végeztével szabadságot kapnak, majd a tervek szerint június 24-én kezdik meg öthetes felkészülésüket a következő idényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik