Foci

Abidal nem kell a Barcelonának

eric abidal (eric abidal, )
eric abidal (eric abidal, )

Nem hosszabbítanak szerződést Eric Abidallal, az FC Barcelona francia futballistájával, aki így a szezon végén távozik a katalán együttestől.

„Szerettem volna maradni, de a klub másképpen látta a dolgokat, ezt pedig tiszteletben tartom. Remélem, egy nap még visszatérek, ez egy különleges hely a számomra” – nyilatkozta a 33 éves védő.

Eric Abidal április elején több mint egy év után lépett ismét pályára. A világbajnoki ezüstérmes francia védő májából tavalyelőtt tumort távolítottak el, majd néhány hónappal később már pár percet játszott a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntőben. Később kiderült, transzplantációra van szüksége, a tavaszi beavatkozáskor a donor az unokatestvére volt.

A gall védőt egyébként még szívesen látnák Barcelonában. Ezt Sandro Rosell, a klub sportigazgatója mondta:

„A szívünkbe lopta magát, mert sosem lehetett leírni. Megvolt benne az erő, hogy bármilyen nehézséget leküzdjön. Olyan dolgokat tanultunk tőle, amik egy életre a hasznunkra válnak. Még nem intünk egymásnak végleg búcsút. Ha egyszer a visszavonulás mellett dönt, akkor szívesen látnák itt, Barcelonában, mint az akadémiánk technikai igazgatója.”

Abidal 2007-ben érkezett Lyonból, négy bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és két spanyol Király Kupát nyert az együttessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik