Foci

Angol pontszerzés a Maracana-stadionban

brazil angol (brazília, anglia)
brazil angol (brazília, anglia)

Az angol válogatott fordított a brazilok ellen, de a hazaiak végül ikszre mentették a barátságos találkozót.

Eredmény – barátságos mérkőzés:

Brazília – Anglia 2-2 (0-0)
gólszerzők: Fred, Paulinho, illetve Oxlade-Chamberlain, Rooney

A brazil válogatott remekül játszott az első félidőben, helyzetek sokaságát dolgozta ki az újjáépített Maracana-stadion első hivatalos találkozóján. Gól azonban nem született.

Nem úgy a második félidőben, de a brazilok a gyors gólszerzést követően visszavettek a tempóból. Az angolok ezt kihasználták, fordítottakl végül a hazaiak azonban egyenlítettek.

Scolarinak még sok dolga lesz a Konföderációs Kupa és a világbajnokság előtt.

Élő, szöveges közvetítésünk az alábbiaknak olvasható!

Vége a mérkőzésnek, maradt a 2-2!

90. PERC: Három perc lesz a hosszabbítás.

88. PERC: Leandro Damiao ellen szabálytalankodtak a 16-os csücskénél a bal oldalon. A szabadot Dani Alves ívelte be, de tisztáztak az angolok.

83. PERC: Paulinho lemegy, Bernard a helyén. Rodwell pedig Walcott helyén játszik.

82. PERC: Paulinho egyenlít! Jobb oldalról adta be a labdát Lucas Mora, Paulinho pedig kapásból, félfordulattal lőtt Hart kapujába! Senki sem állt a brazil játékos mellett – 2-2!

Kétségtelen, hogy a második félidőben a brazilok meglehetősen lazára vették a figurát, nem erőltették a támadásokat.

80. PERC: Fred helyett Leandro Damiao a pályán a braziloknál.

79. PERC: Óriási Rooney-góllal fordítanak az angolok! Szép kontra végén Milner passzolt a United klasszisához, aki 17 méterről nagy erővel, de okosan Julio Cesar kapujába ívelte a labdát. 1-2!

76. PERC: Milner addig-addig várt a 16-oson belül, amíg a lövésébe beleértek, majdnem átvette a vezetést Anglia, ha kicsit okosabban dönt.

76. PERC: Phil Jones kapott sárga lapot.

72. PERC: Hulk helyén Fernando a pályán.

Az Egyesült Államok 4-3-ra legyőzte Németországot.

67. PERC: Óriási góllal egyenlített Anglia! Lassan, altatva mentek előre az angolok, Rooney visszaadta lövésre a labdát Oxlade-Chamberlainnek, aki laposan, 17 méterről lőtte ki a jobb sarkot. 1-1! Az Arsenal játékosának édesapja is játszott a Maracana-stadionban az angol válogatott színeiben.

65. PERC: Milner lőtt nagyon erősen középről, a labda szögletre pattant Thiago Silváról. A sarokrúgás után Rooney alig fejelt mellé.

63. PERC. Hulk kapott sárga lapot.

62. PERC: Cserélnek az angolok: Glen Johnson helyére Oxlade-Chamberlaint állítja csatasorba Roy Hodgson.

54. PERC: Vezetnek a brazilok! Hernanes fantasztikus tekerése a kapufán csattan, a Lazio játékosának labdája éppen Fred elé pattant, aki közelről a kapuba kotorta a labdát. 1-0!

54. PERC: Oscar helyett Lucas Mora állt be Luis Felipe Scolari csapatába.

54. PERC: Kicsit leült a meccs, ha lehet ilyet mondani két ilyen óriás esetén.

48. PERC: Aggresszívebbek az angolok, a 49. percben szöglethez jutottak Carrick passza után.

46. PERC: Elkezdődött a második félidő! Hernanes és Marcelo jött be a brazil csapatba a szünet után Felipe Luis és Luiz Gustavo helyére.

Egy érdekesebb eredmény: a 66. percben az Egyesült Államok 4-1-re vezet Németország ellen. Igaz, a Bayern- és a Dortmund-játékosok nincsenek a keretben. A németek Ecuadort verték pár napja 4-2-re.


Fotó: AFP

Vége az első félidőnek, az angolok Hart vállát veregethetik az öltözőben!

40. PERC: Majdnem megszerezte a vezetést az angol válogatott. Nem sikerült a lescsapda, Walcott kapta a labdát a jobb oldalon, 8 méterről lőtt, Julio Cesar nagy bravúrral védett.

37. PERC: Újabb brazil helyzet, nem is akármilyen: Hulk csavart kapura, de a labda cunderből a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Előtte Lampard londoni csapattársának, Oscarnak csúszott oda, a kolumbiai játékvezető nem ítélt 11-est.

32. PERC: Baines helyett Ashley Cole a pályán, bizonyára megsérült az Everton védője.

28. PERC: Hartnak kellett kétszer is bravúrral védenie közeli, lapos próbálkozásokat.

27. PERC: Az angolok eljutottak a 16-osig és szögletet is rúghattak. Semmi veszély nem lett belőle.

25. PERC: Oscar vitte le az alapvonalig a labdát, középre adott, mindenki lába előtt elment a labda. Ha valaki beleér, öngól.

22. PERC: Neymar fickándozott a 16-os előterében, majd lőtt, fölé-mellé.

20. PERC: Az első szöglet is a braziloké volt, de nagy helyzet nem alakult ki belőle.

18. PERC: Neymarhoz került a labda az ötös vonalának bal oldalán, közelről pöccintette, Hart fogta a sarkot. Nagy helyzet volt.

17. PERC: Dani Alves lőtt messziről, alig mellé.

Rengeteg drukker érkezett a stadionba egyébként, az angolok rendkívül népszerűek Brazíliában. Frank Lampardról példéul egy megrögzött Chelsea-drukker saját fiát nevezte el.

Az angoloknak eddig momentuma sem volt a meccsen.

12. PERC: Ismételhetett Neymar, aki mint tudjuk, a következő szezontól a Barcelona játékosa lesz, de az ismétlés gyatrára sikeredett.

10. PERC: Neymar végzett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, Hart biztosan fogta a labdát.

Teljesen uralja a játékot a brazil válogatott. Gary Lineker egyébként a héten éles kritikával illette Roy Hodgson taktikai hadrendjét.

5. PERC: Megvolt az első helyzet. A brazilok a bal oldalról adták középre, Neymar félfordulattal próbálkozott, de a labda elakadt a védőkben.

3. PERC: Narancssárga labdával játsszák a meccset.

A brazilok a Julio Cesar – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Luis Felipe, Paulinho, Luis Gustavo, Oscar, Hulk, Neymar, Fred összeállításban kezdtek.

Az angolok a Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Milner, Carrick, Lampard, Jones, Walcott, Rooney kezdőt küldték pályára.

1. PERC: Elkezdődött a találkozó. Ez az első mérkőzés a vb egyik helyszínén.

A meccset a Story 4 Televízió élőben közvetíti.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. A himnuszok szólnak a Maracana-stadionban. Érdekesség, hogy először a brazil himnuszt játszották le.

A 2004-es foci-vb házigazdájának, Brazíliának az összes, a tornáig lejátszandó mérkőzését közvetíti a Story 4 Televízió és a Sport24. Elsőként Anglia vendégszereplését követhetitek nyomon, vasárnap este.

A két csapat idén februárban egyszer már találkozott egymással. Akkor az angolok örülhettek, Hart előbb megfogta Ronaldinho büntetőjét, majd Wayne Rooney és Frank Lampard góljával, Fred találata ellenében Anglia legyőzte a brazil válogatottat (2-1).

Eképpen a vasárnap 21 órától sorra kerülő újabb Brazília–Anglia barátságos meccs egyfajta visszavágónak is tekinthető amellett, hogy a „szambaválogatott” a világbajnokságig a felkészülés érdekében és egyfajta promócióként több futballhatalommal is játszik majd barátságos mérkőzést.

Ráadásul ne feledjük, június 15-én már rajtol a brazíliai Konföderációs Kupa, éppen ott, ahol a vasárnapi találkozót is megrendezik. A Maracana Stadiont decemberben kellett volna átadni, de a határidőt folyamatosan későbbre csúsztatták azóta, és ettől a FIFA is berágott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik