Foci

Büntetés cigányozásért, vizsgálják a síró kislány ügyét

ftc-ujpest(3)(960x640)(1).jpg (ftc, újpest, vladan cukic, )
ftc-ujpest(3)(960x640)(1).jpg (ftc, újpest, vladan cukic, )

Megint büntetett a Magyar Labdarúgó Szövetség. A rendőrséghez is fordult.

Kedd lévén összeült a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága, és meghozta a döntéseit. Ami a kiállításokat illeti: Máté Péter (DVSC) 3, Lázok János (Paks) 2, Sztankó Gábor (Eger) 1, Máté János (Siófok) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Sokkal érdekesebb – mint mindig – a szurkolók viselkedésével kapcsolatos döntéssorozat.

A Fegyelmi Bizottság a Debrecen-FTC (2-3) mérkőzésen a hazai szurkolók pirotechnikai eszközök használata, valamint a hazai és a vendég szurkolók megbotránkoztató, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt a DVSC-t, mint visszaesőt 500 000 forint, a Ferencvárost, mint visszaesőt 400 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Némi indoklás is: “A hazaiak részéről a Ferencváros elfogadhatatlan gyalázása, “cigányozás”, és pirotechnikai eszközök szabálytalan használata is megvalósult, míg a vendégcsapat szektorából tárgyak repültek a pályára, és többszöri “cigányozásra” került sor. A találkozót követő események kapcsán az MLSZ levélben fordult az Országos Rendőrfőkapitánysághoz”.

Merthogy a meccs után a rendőrök úgy intézkedtek, hogy több ferencvárosi drukker is rosszul lett a könnygáztól, többek közt a ferencvárosi buszban utazó kislánynak is. Az ügy Pintér Sándor belügyminiszterig jutott, aki kedden az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén azt mondta, a kialakult garázda magatartást akarta kezelni a rendőrség, és hamarosan elkészül a jelentés a történtekről. Az FTC honlapján az olvasható, hogy a klub írásbeli tájékoztatót kér a rendőrségtől a beavatkozás okáról..

Videó – a meccs után történtek:

A Fegyelmi Bizottság egyébként a győri Marek Strestík korábbi határozatában kiszabott 5 hónapra szóló büntetését hatályában változatlanul fenntartotta.

Ő volt az, aki eltörte a Ferencváros játékosának, Leonardónak a lábát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik