Foci

Megtörheti a debreceni átkot a Fradi

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

Az utóbbi időben nem termett sok babér a Ferencváros számára a DVSC-TEVA otthonában.

Mivel a Budapest Honvéd szombaton nyerni tudott hazai pályán az Eger ellen biztossá vált, hogy a Ferencváros semmiképpen sem ér oda a dobogóra. Pontszámban még befoghatja a Honvéd, Videoton kettőst az együttes, ám a magyar bajnokságban a több győzelem rangsorol, ebben pedig már nem érheti utol a riválisokat a fővárosi klub.

Ez azt is jelenti, hogy a zöld-fehérek búcsút inthetnek az Európa Ligáról szőtt álmaiknak. A Fradi vasárnap Debrecenben játszik rangadót, a DVSC-TEVA pedig még odaérhet a második és a harmadik hely valamelyikére. Ugyanakkor ez már abból a szempontból nem létfontosságú a hajdúságiaknak, hogy a hétközi Magyar Kupa-győzelmükkel megváltották a jegyüket a nemzetközi kupaporondra.

“Szeretnénk folytatni az eddigi szereplésünket. Hál’ Istennek a csapat egyre jobban játszik, remélem, így lesz vasárnap is. Vannak még céljaink, amiket szeretnénk megvalósítani, tehát úgy kell pályára lépnünk, hogy a meccs után nekünk legyen okunk az ünneplésre” – mondta Kondás Elemér a találkozót megelőzően a dvsc.hu-nak.

Az FTC 2001 óta – kapaszkodjanak meg – mindössze egy pontot tudtak szerezni eddig a cívisvárosban (még 2003-ban), így ennek a rossz sorozatnak vethet véget Ricardo Moniz legénysége.

“A Debrecen sikeres, jó csapat. Ott voltam a héten a Magyar Kupa döntőn, és jó benyomást tettek rám a Győr ellen nyújtott teljesítményükkel. Rengeteg sérültünk volt az elmúlt időszakban, de remélhetőleg egy-két játékos visszatérhet a keretbe már a hétvégén. Szeretnénk megerősíteni és kicsit fittebbé tenni a padot is” – mondta a holland a fradi.hu-nak.

A Videoton számára fontos összecsapás következik Kecskeméten, ugyanis egy győzelem esetén biztossá válna, hogy a dobogón zár a csapat. A hírös városiak ugyanakkor jó játékkal szeretnék megörvendeztetni szurkolóikat, Horváth Ferenc pedig amondó, bárkit meglephetnek:

“Nekik ez egy fontos meccs lesz, hiszen kellenek a pontok az ezüstéremhez. Összességében úgy gondolom, hogy ebben a magyar bajnokságban senki ellen sem kell feltartott kézzel pályára lépni, bárkit le lehet győzni. Mi is azon leszünk, hogy jó játékkal szolgáljuk ki a kilátogató nézőket, akik reméljük a következő szezonban egyre többen lesznek majd” – így a Vidi korábbi közkedvelt támadója a kecskemetite.hu-nak.

Tóth Balázs kiadta az ukázt a vidi.hu-nak adott interjújában: nyerni kell!

“Tisztában vagyunk azzal, hogy egy rendkívül masszív, szervezett csapathoz látogatunk, de a célunk egyértelműen az, hogy megszerezzük a 3 pontot, hiszen mindenképp szeretnénk szezon végén ezüstérmesek lenni.”

OTP Bank Liga, 29. forduló

DVSC-TEVA – Ferencváros, 16.30

KTE-Phoenix Mecano – Videoton FC, 18.30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik