Foci

Heynckes: Rendkívüli ez a Bayern

bayern münchen (bayern münchen, frank ribéry, )
bayern münchen (bayern münchen, frank ribéry, )

Jürgen Klopp szerint a Bayern München megérdemelten nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de csapata is megérdemelten volt ott a fináléban.

Amint arról írtunk, egy remek iramú, izgalmas találkozót hozott a Bajnokok Ligája 2013-as döntője. A felek 1-1-re álltak a Wembleyben, amikor már többen hosszabbítást emlegettek, ám a 89. percben jött a találkozó hőse, Arjen Robben és egy elegáns mozdulattal a kapuba gurította a labdát, megnyerve ezzel a bőrnadrágosoknak a BL-t.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI/EPA

“Amit ebben a szezonban eddig elértünk, az fantasztikus. Nem véletlen mondtam, hogy eddig, vár még ránk a Német Kupa döntője. Sosem volt ilyen csapat a Bundesligában, amely ilyen sokáig tudott volna ilyen magas szinten játszani. 25 ponttal nyertük meg a bajnokságot és szinte az összes rekordot megdöntöttük.

Ami a döntőt illeti: nehezen lendültünk játékba, a Dortmund támadott, mi pedig nem találtuk a ritmust, de még így is akadt pár helyzetünk az első félidőben. A második felvonásban aztán már mi kontrolláltuk az összecsapást, több lehetőséget is dolgoztunk ki, mint ellenfelünk – ezért nyertük meg a mérkőzést” – mondta a mérkőzést követően Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője.

A szezon végén visszavonuló Heynckes azt is elárulta, nagyon vigyázott a győztes találatot szerző Robbenre az utóbbi időszakban:

“Az elmúlt pár hétben már külön figyelmet fordítottam arra, hogyan edz, nehogy megsérüljön. Tavaly mindannyian tragikus figurák voltunk a döntőben, nem csak ő. Most mondtam neki: Arjen, jó formában vagy, ez pedig döntő faktor lehet a fináléban” – így a szakember, aki a jelek szerint jósnak sem utolsó.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője leegyszerűsítette a dolgokat, szerinte az döntött, hogy a Bayern két gólt lőtt, ők pedig csak egyet.

“Először is gratulálok a Bayern Münchennek, valamint Jupp Heynckesnek, nagyon megérdemelte ezt a trófeát. Nyílt és szoros összecsapás volt, akár meg is nyerhettük volna, de ehhez pár dolgot másképp kellett volna csinálnunk. A védekezésünk fantasztikus volt, ezért is tudtunk meccsben lenni a Münchennel. Büszke vagyok a csapatomra, de csalódottságot is érzek. Persze ez így normális. Ha küzdesz valamiért és nem sikerült elérned, az fáj. Ők mindent beleadtak, megérdemelten nyertek. Mi pedig megérdemelten voltunk itt a döntőben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik