Foci

Gólzáporos meccsel búcsúzott Benítez

chelsea manchester city (chelsea, manchester city, benayoun, )
chelsea manchester city (chelsea, manchester city, benayoun, )

A Chelsea labdarúgócsapata 5-3-ra kikapott a Manchester Citytől New Yorkban.

A felek csütörtökön már egyszer megmérkőztek egymással, akkor a londoniak hiába vezettek 3-0-ra is St. Louisban, a City nyert 4-3-ra. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a New York-i Yankee Stadionban rendezett visszavágó is jó kis ajánlólevél volt a Premier League szempontjából, az amerikaiaknak biztosan tetszett a mutatott játék.


Samir Nasri (jobbra) duplázott
Fotó: AFP

Ezúttal a Manchester került 2-0-s előnybe, ám Ramires a szünet utáni első percben szépített. Innentől kezdve felváltva rugdosták a csapatok a gólokat, a végeredmény pedig 5-3 lett a Citynek. Külön kiemelnénk Juan Mata találatát, a spanyol középpályás szabadrúgásból szerzett látványos gólt.

Ez volt egyébként Rafa Benítez 50. meccse a londoni kékeknél – és egyben az utolsó is. A lefújás után kisétált a pályára, integetett a szurkolóknak, majd eltűnt az öltözőfolyosón. Talán Nápolyban bukkan fel legközelebb.

“Több szurkoló is biztosított a támogatásáról a végén. De nem tudtunk mindenkit meggyőzni. Mi csak a munkánkat végeztük” – mondta Rafa Benítez, aki érkezése óta végig a szurkolók céltáblája volt, de azért egy Európa Liga-trófeával megajándékozta őket.

Eredmény – barátságos mérkőzés

Chelsea – Manchester City 3-5 (0-2)
Gólszerzők: Ramires  (46., 69.), Mata (82.) illetve Barry (3.), Nasri (29., 74.), Milner (55.), Dzeko (84.)


Chelsea 3-5 Manchester City Highlights, Club… by goalsandsoccer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik