Foci

Távol került a dobogótól az MTK

mtk (mtk budapest, )
mtk (mtk budapest, )

A bajnok Győr ha nem is könnyedén, de legyőzte az MTK, így a kék-fehérek nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

Fotó: MTI

A fővárosiak úgy utaztak el Győrbe, ha megverik a bajnokot, akár még a második helyre is odaérhetnek a végelszámolásnál, ugyanis a Videoton csak három ponttal előzte meg az MTK-t, igaz, a fehérváriak csak vasárnap tudják le soron következő meccsüket. Azonban Kantáék nemhogy a második helyet nem tudták célba venni, a harmadikat is elveszítették.

A Győr ugyanis egy szemfüles góllal 1-0-ra megnyerte a találkozót: a 19. percben Völgyi küldte laposan kapura a labdát, amibe Trajkovic beletette a lábát, így lett gól.

A zöld-fehérek a vezetés tudatában sem vettek vissza, sok helyzetet dolgoztak ki, csakúgy, mint az MTK. A fővárosiaknak azonban nem volt szerencséjük, több komoly ziccer végén is valamelyik védő felszabadított, így az egyenlítés elmaradt, és Győrben hagyták mindhárom pontot.

A Honvéd viszont kiütötte a már kiesett Egert, hiszen a piros-feketék 3-0-ra Lanzafame két, és Nagy Gergő egy góljának köszönhetően. Az egriek egyébként tíz emberrel fejezték be a meccset Sztankó kiállítása miatt.

Így egy fordulóval a zárás előtt a Videoton a második a tabellán 51 ponttal, harmadik a Honvéd (51), míg negyedik az MTK (48). Az MTK-nak csak úgy van esélye a harmadik hely megszerzésére – a másodikkal azért nem számolunk, mert a Videoton két mérkőzés alatt minden bizonnyal szerez legalább egy pontot -, ha az utolsó körben a Haladás otthonában kikap a Honvéd, a kék-fehérek pedig megverik a Debrecent.

Ha ez teljesen, még az sem mindegy, mennyivel, hiszen azonos számú sikerrel állna a két csapat, ekkor pedig a gólkülönbség rangsorol.

Eredmények – OTP Bank Liga, 29. forduló

Győri ETO – MTK Budapest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Trajkovic (19.)

Budapest Honvéd – Eger FC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lanzafame (22., 72.-büntetőből), Nagy G. (76.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik