Foci

Legenda lesz az Újpest vezetőedzője

focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )

A következő szezontól Kozma István csatlakozik Marc Leliévre-hez az újpesti kispadon.

Az ujpestfc.hu szombati közleménye szerint a klub legendás játékosa július 1-jétől csatlakozik a szakmai stábhoz és ő lesz a vezetőedző. A 48 esztendős Kozma István rendelkezik az ehhez szükséges Pro Licencel.

„Újpest keretbe foglalta és kitöltötte a pályafutásomat, hiszen itt kezdtem, itt fejeztem be és külföldről is mindig ide tértem vissza. Nagyon sokat jelent számomra a klub, örülök, hogy újra itt lehetek, mondhatom, hogy hazajöttem Újpestre! Köszönöm a sorsnak és persze Roderick Duchâtelet úrnak a lehetőséget. Marc Lelièvre-rel csapatként, szorosan együttműködve dolgozunk majd. Mindent átbeszélünk és a legtöbb kérdésben közösen döntünk majd” – mondta Kozma a lila-fehérek honlapjának.

Kozma játékosként 1982 és 2001 között több, mint 250 meccset húzott le az Újpestben, 1998-ban bajnok, 1987-ben pedig kupagyőztes lett a IV. kerületiekkel. 1988-ban az év labdarúgójának is megválasztották. A 40-szeres válogatott egykori középpályás légiósként megfordult a francia Brodeuax, a skót Dunfermline, az angol Liverpool és a ciprusi APOEL csapatában is.

Kozma már több mint tíz éve dolgozik edzőként. 2003-ban a Vasas fiókcsapatánál lett edző, majd a tartalékokat irányított, ezt követően pedig Mészöly Géza segítője volt az első csapatnál. Ezután megalapította Magyarország első rugótechnikai iskoláját, az ott folytatott technikai fejlesztést a Vasas Kubala Akadémián és a Mészöly Focisulinál folytatta.

A leendő vezetőedző tisztában van vele, nagyok az elvárások Újpesten:

„Talán még kicsit korán van konkrét célokról beszélni, de azt itt mindenki tudja, hogy mik a közönség elvárásai. A csapatnak az élmezőnyben kell majd végeznie lehetőleg olyan játékkal, amelyet a szurkolók is élvezni fognak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik