Foci

A lehetetlen Siófokon sem létezik

Horváth Károly (horváth károly, )
Horváth Károly (horváth károly, )

Bombagóllal tudott nyerni Pápán a Siófok, amely akár a bennmaradást is kiharcolhatja egy hét múlva. A kiesőjelölt hihetetlen sorozatot produkál az utóbbi hetekben.

Pénteken a Siófok 1-0-ra nyerni tudott a Pápa otthonában, a csapat ezzel elérte azt, hogy az utolsó fordulóban dől el, ki lesz az Eger mellett az OTP Bank Liga másik kiesője. Hatalmas tett ez a Balaton-parti csapattól, amely a harmadik fordulótól kezdve a tabella utolsó helyén szerénykedett és a 14. kanyarig kellett arra várni, hogy először nyerjenek Horváth Károlyék – akkor is a Pápát sikerült megtréfálni.


Fut a bennmaradás után a Siófok
Fotó: vidi.hu

A tavasznak is még sereghajtóként vágott neki az együttes, amely csak a 20. fordulóban tudta beelőzni az egrieket, igaz, csak több győzelmüknek köszönhetően, mert pontegyenlőség volt a két együttes közt. Azóta a Siófok 12-ről 25-re növelte a pontjai számát, az Eger azonban csak további három egységet tudott összegereblyézni. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy az EFC-nél az anyagi problémák megnehezítették a klub mindennapjait.

Videó – Takács Zoltán gólja a Pápa ellen:

“A Pápa uralta a játékot, szerencse és egy jól eltalált szabadrúgás kellett a sikerhez” – mondta a pénteki mérkőzés után Horváth Károly a sonline.hu-nak. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a sportban örökérvényű igazság: a szerencse azé, aki tesz is érte. Márpedig a Siófok az utóbbi fordulókban jelezte, nem akar a másodosztályba kerülni és a hetek óta mutatott formája alapján valóban lenne helye az élvonalban az FGSZ-nek.

A jövő hét végén rendezik a magyar bajnokság utolsó, 30. fordulóját. A Pápa szombaton Diósgyőrbe látogat és győzelme esetén bebiztosítja helyét az NB I.-ben. Ha döntetlent játszik, akkor még aggódhat a Lombard, mert amennyiben a Siófok nyerni tudna hazai környezetben az Újpest ellen vasárnap, úgy pontszámban befogná riválisát, a győzelmek tekintetében (az OTP Bank Ligában ez rangsorol) pedig a Balaton-partiak állnának jobban. A Siófok esetében egyszerű a helyzet: csak a győzelem lehet az elfogadható – és még az sem biztos, hogy elegendő lesz.

Izgalmas utolsó forduló elé nézünk e tekintetben is.

Siófoki feltámadás

Az első 17 forduló mérlege (2012-es meccsek): 2 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség, 15-36-os gólkülönbség, 9 pont.

Az azóta eltelt 12 forduló mérlege (2013-as meccsek): 5 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 16-24-es gólkülönbség, 16pont.

Összesen: 7 győzelem, 4 döntetlen, 18 vereség, 31-60-as gólkülönbség, 25 pont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik