Foci

Életben marad a Siófok?

Szűcs Lajos (szűcs lajos, )
Szűcs Lajos (szűcs lajos, )

Egyszerű a matek: ha nem nyer pénteken, Pápán a Siófok, kiesik az élvonalból.

Azon ritka játéknapok egyike a pénteki a labdarúgó OTP Bank Ligában, amikor két kiscsapat kerül előtérbe. Ugyan összecsap egymással az Újpest és a Szombathelyi Haladás is, ráadásul az a találkozó egész jónak ígérkezik, a lényegi dolgok Pápán történnek majd este héttől.

A Lombard és az FGSZ Siófok ugyanis a kiesés ellen menekül, a két fél között ráadásul öt pont a különbség két kanyarral a bajnokság vége előtt. Egyszerű a helyzet: ha nem nyer a Siófok, búcsút inthet az élvonalnak. Tudják ezt a Balaton partján is, ahol a bennmaradásért járó prémium öltözőben történő megszámolásával próbálták meg feltüzelni a játékosokat. Egyedi elgondolás, de ki tudja, lehet, hogy hatásos.

Pápán is nagyon készülnek a bajnokira. Olyannyira, hogy a klub döntése értelmében mindenki ingyen mehet be a stadionba, hátha sikerül kiszurkolni a bennmaradást.

„Ugyanúgy készülünk, mint a többi meccsre: koncentrálunk az előttünk álló feladatra, tesszük a dolgunkat, és mindenképpen szeretnénk megverni a Siófokot. Számunkra ugyan a döntetlen is elég lenne a bennmaradás eléréséhez, de ikszre játszani mindig rendkívül veszélyes, ebbe már nagyon sok csapat belebukott a futballtörténelem során. Mi nem szeretnénk elkövetni ezt a hibát” – mondta a veol.hu-nak a Pápa rutinos hálóőre, Szűcs Lajos.

Program – OTP Bank Liga, 29. forduló

péntek:
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 17.00, vezeti: Erdös
Lombard Pápa Termál FC-FGSZ Siófok 19.00, v.: Vad II

szombat:
Kaposvári Rákóczi-MVM Paks 14.00, v.: Fábián
Budapest Honvéd-Egri FC 16.00, v.: Becséri
Győri ETO FC-MTK Budapest 16.00, v.: Szabó Zs.

vasárnap:
DVSC-TEVA  – Ferencváros 16.30, v.: Bognár
Kecskeméti TE Phoenix Mecano – Videoton FC 18.30, v.: Oláh

hétfő:
PMFC-Matias – Diósgyőri VTK 18.30, v.: Berger

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik