Foci

A csoda küszöbén a hős Siófok

Talajvízként tör fel a balatoni csapat, bent maradhat, mert Pápán is nyerni tudott.

Az utolsó forduló előtt a legutóbb a Pécs ellen 1-0-ra nyerő Siófoknak 22 pontja volt, a Pápának pedig 27 a labdarúgó NB I. tabelláján.

Ez azt jelentette, hogy a szezon végére bravúrt bravúrra halmozó Siófok kettejük összecsapásán egy döntetlennel is kiesik, de ha nyer, az utolsó fordulóban biztosíthatja a bentmaradását a Pápa veresége esetén.

Az utolsó körben a Siófok az Újpestet fogadja, a Pápa Diósgyőrbe utazik. Az első félidőben hatalmas taktikai harc folyt a pályán a két csapat színvonalához mérten, nem rohant a hazaiaknak a Siófok.

A második játékrészben Takács remek szabadrúgásával megszerezte a vezetést a balatoni csapat, de Máté második sérga lapja után nagyon veszélyes szituációba került.

A végén ment előre a Pápa, Tóth Bence a 90. percben hatalmas kapufát lőtt, majd két percre rá is ő próbálkozott, hiába.

Győzött a Siófok, az utolsó fordulóban dől el, az Eger mellett melyik csapat esik ki az NB II.-be.

Eredmény – labdarúgó NB I., 29. forduló:

Lombard Pápa -Siófok 0-1 (0-0)

Pápa, 2000 néző, vezette: Vad II.

Pápa: Szűcs – Maróti (Tóth Bence, 76.), Tóth Gábor, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Tajthy, Dóczi (Beliczky, 71.), Szabó O. (Arsic, 58.), Griffiths – Maric. Vezetőedző: Kovács László

Siófok: Kurucz – Fehér, Tímár, Takács, Fejes – Pál (Horváth, 89.), Kiss (Nyári, 81.), Kecskés, Windecker (Gál, 77.), Melczer – Máté. Szakmai igazgató: Horváth Károly

Gólszerzők: Takács (57.)

Sárga lap: Tóth (56.), Maric (59.), illetve Takács (16.), Máté (31., 68.), Kecskés (59.), Windecker (60.), Pál Sz. (89.)

Piros lap: Máté (68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik