Foci

A Bayernnek muszáj megnyerni a BL-t

Bayern-dortmund (bayern münchen, borussia dortmund)
Bayern-dortmund (bayern münchen, borussia dortmund)

Ezt mondja Thomas Hitzlsperger, az Everton játékosa, aki korábban a bajoroknál játszott.


Fotó: AFP

A londoni Wembley Stadionban szombat késő este eldől, a Bayern München vagy a Borussia Dortmund nyeri meg a 2012-13-as BL-szezont.

A Bayern 30 rekordot döntött meg hazája bajnokságának megnyerése folyamán, így esélyesebbnek tűnik a Real Madridot búcsúztató Dortmundnál, de egy meccsen bármi előfordulhat. Thomas Hitzlsperger is ezt emelte ki, emlékeztetvén a tavalyi müncheni döntőre, amelyet a Chelsea ellen elbukott a Bayern.

Az Evertonban focizó védő korábban 11 évet töltött a münchenieknél, így persze elfogult is korábbi csapatával.

“Nagyon nagy meccs lesz, ami hatalmas téttel bír a Bayern számára. A Dortmundon kisebb lesz a nyomás. Az elmúlt három évben kétszer bukta el a döntőt a Bayern, ezért most mindenképpen muszáj győznie, ezért persze nagy lesz a teher a csapaton. Ott voltam a Chelsea elleni meccsen a lelátón, borzasztóan csalódott voltam a végén. Hatalmas hangulat volt Münchenben, de a meccsen ez megváltozott, a végeredményt pedig nem akarta elhinni senki.”

“Óvatosnak kell lenni, mert hiába játszik nagyszerű focit a Bayern, még nem nyerte meg a BL-t. Még előtte van 90 perc, és meg kell mutatnia, hogy képes győzni, ahogyan azt a Barcelona megtette. Ha megnyeri, akkor hasonló korszak következhet, mint a Barca fölénye idején.Ez jó a német focinak, de azért várjuk ki a végét. 10 éve nyert utoljára német csapat BL-t, épp a Bayern. Remélem, most egy új éra következik, német dominanciával” – mondta Hitzlsperger, aki játszott az Aston Villa és a West Ham United együttesében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik