Foci

Franz Beckenbauer és BL-döntő várja a magyar focistákat

Vasas Kubala Akadémia (vasas kubala akadémia, )
Vasas Kubala Akadémia (vasas kubala akadémia, )

A hétvégén a „Császárral” is találkozik Londonban a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata a Gazprom „Foci a barátságért” programján. Nem mellesleg a Wembley-ben megnézik a BL döntőt.

Vajon melyik izgatja jobban a gyerekeket? Franz Beckenbauer vagy a BL-döntő?
Fotó vasassc

Május 24-én indul Angliába a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata, hogy képviselje Magyarországot a „Foci a barátságért” programban. A háromnapos rendezvény során a fiataloknak lehetősége lesz megismerni Oroszország, Nagy-Britannia, Bulgária, Szerbia, Németország, Szlovénia, Bulgária és Görögország gyermek- és ifjúsági csapatainak futballmentalitását, majd közösen, élőben izgulják végig az UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzését.

„A Foci a barátságért program célja egyrészt az, hogy elősegítse a fiatalok sportolását, így népszerűsítve az egészséges életmódot, másrészt pedig a résztvevőkön keresztül, különböző országok gyermekeit összehozva hangsúlyozza egymás kölcsönös tiszteletét és a nemzetközi barátságok, a tolerancia és az egyenlőség fontosságát” – mondta Piskóti Attila, a „Foci a barátságért” Nemzetközi Sajtóközpont magyarországi vezetője.

Balról: Kovács Norbert igazgató, Buzánszky Jenő és Piskóta Attila
Fotó: vasassc

„Izgatottan készülünk az eseményre, hiszen a fiúknak életre szóló élményben lesz részük – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója. – A nemzetközi fórum azért is értékes számunkra, mert a fiatal játékosokkal és a szurkolókkal egyaránt segíthet megértetni, hogy a focipályán ellenfelek és nem ellenségek játszanak egymással, akiket minden körülmények között megillet a tisztelet.”

Buzánszky Jenő, a program magyarországi nagykövete is részt vett az akadémia indulás előtt rendezett nyilvános edzésén. „Tény, hogy egykor teljesen más felfogással álltunk ki a focipályára. Hazánkra büszkén, együtt énekeltük kezdés előtt a Himnusz sorait, és az ellenfelek iránt is szakmai tisztelettel voltunk” – mondta.

„Ma valóban nagyon fontos hangsúlyozni azokat az értékeket, amelyeket ez a program felsorakoztat, ezért támogatom én is ezt a kezdeményezést és a londoni fórumot” – tette hozzá az Aranycsapat futball-legendája, aki 60 évvel ezelőtt ugyancsak a Wembley-stadionban játszotta sporttörténelmet író mérkőzését, a 6:3-at.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik