Foci

Doppingolással vádolják Paulo Sousát

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Két olasz orvos szerint a portugálok korábbi focistája és Didier Deschamps is tiltott teljesítményfokozót használt az 1996-os Bajnokok Ligája-döntőben.

A holland NOS televíziócsatorna a hétvégén tűzi majd műsorára az erről szóló dokumentumfilmjét, azonban szerdán már egy rövid kedvcsinálót közzétett a honlapján. Ebből az derül ki, hogy két olasz orvos, Giuseppe Onofrio és Alessandro Donati hozzáférhetett a Juventus-Ajax finálé torinói doppingmintáihoz, a Juve-játékosok vérében pedig a tiltólistás EPO nyomaira bukkantak.


Sousát kínos ügybe keverték
Fotó: MTI

Ezt követően a portugál publico.pt két nevet is bedobott a köztudatba: a nemrégiben a Videotont vezetőedzőként irányító Paulo Sousáét, valamint Didier Deschampsét, aki most a francia válogatott szövetségi kapitánya. A további részletek majd a NOS vasárnapi adásából derülnek ki.

Ez a téma korábban már napirenden volt Olaszországban, sőt, a ’90-es években állítólag a Juventus orvosai doppingolták a játékosokat. Az akkori kivizsgálás után nem büntették meg a klubot.

A Juventus 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel nyerte meg a Bajnokok Ligáját az amszterdamiakkal szemben 1996-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik