Foci

“Coulibaly beállt a sorba”

Adamo Coulibaly (adamo coulibaly, )
Adamo Coulibaly (adamo coulibaly, )

Kondás Elemér szerint csapata a szezon végére lendül bele a játékba, Pintér Attila egy kihagyott helyzet és a vizes fű miatt füstölög. Magyar Kupa-döntő utáni edzői visszhangok.

Amint arról írtunk, a félidőben még 1-0-s hátrányban lévő Debrecen a duplázó Adamo Coulibaly vezérletével az utolsó pillanatokban tudott fordítani a bajnok Győr ellen a Magyar Kupa döntőjében. Az ETO megnyomta még ugyan a találkozó hajráját, azonban egyenlíteni már nem tudott, a hajdúságiak 2-1-re nyertek és fennállásuk során hatodik kupasikerüket könyvelhették el. Íme a döntő, a két edző szemével.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI / Illyés Tibor

“Remek mérkőzés volt, igazi kupameccs, amelyen két jó csapat találkozott egymással. Az elején a Győr vezetést szerzett, de utána a srácok rengeteget tettek a sikerért. Egy kiváló csapatot győztünk le. Bármelyik trófeát megnyerni mindig jó érzés, külön öröm, hogy zsinórban másodszor is sikerült. A bajnokság sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük, ezért mindenképpen szerettünk volna a Magyar Kupában diadalmaskodni. Az, hogy a szezon vége így alakul, annak is köszönhető: kezdünk kiegyenesedni, egyre több játékost tudunk pályára küldeni, hiszen nincs annyi sérült, és ez sokat számít. Adamóval voltak problémák, de beállt a sorba, és ez a Coulibaly, akit mostanában látunk hétről-hétre, nagy segítség a számunkra…” – értékelte a látottakat a dvsc.hu-nak Kondás Elemér, a győztes fél vezetőedzője.

Pintér Attilának is tetszett az összecsapás – a végeredményt leszámítva. A győriek vezetőedzője a lefújás után, a meccs hevében még azt is kifogásolta, hogy fellocsolták a Bozsik Stadion gyepszőnyegét, ami szerinte sokakat megzavarhatott.

“Gratulálok a Debrecennek! Nagyon jó mérkőzést láthattak a szurkolók. Két olyan hibát vétettünk, amit könyörtelenül kihasznált ellenfelünk. A vezetés megszerzése után volt egy kapufánk, ha az bemegy, másként alakulhatott volna. Megvolt az előnyünk, tettük, amit kellett, de mégsem tudtuk megnyerni a kupát, megvannak az okai természetesen, de benne van ez is a játékban” – mondta Pintér a dvsc.hu-nak.

A Győrnek nem sikerült az a bravúr, hogy a klub fennállása során első ízben tudjon duplázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik