Foci

Az Európa Liga győztese BL-résztvevő lesz

Londonban bejelenthetik, hogy 2015-től a második számú európai labdarúgókupa-sorozat győztese indulhat majd a Bajnokok Ligájában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség régóta küzd azzal, hogy a csapatok nem veszik elég komolyan az Európa Ligát, mondván, annak nem olyan nagy a presztízse.

Talán nagyobb volt a presztízse még akkor, mikor UEFA-kupának hívták – lám, mennyit ér önmagában az elnevezés. Mindenesetre az UEFA illetékesei az AP hírügynökség szerint úgy döntöttek, hogy 2015-től az EL győztese indulhat a rá következő évben a Bajnokok Ligájában – így talán nagyobb lesz a vonzerő a sorozatban. A végső döntést pénteken jelenthetik be.

Az UEFA még nem döntött, mi lesz akkor, ha az EL-t egy olyan csapat nyeri, amely nem végez az első négy helyen mondjuk az angol bajnokságban (ők négy helyet kapnak a BL-ben). Az, hogy egy nemzetből adott esetben öt klub is kvalifikálja magát, meglehetősen furcsa lenne, így itt még nem tudni, mi lesz a megoldás.

A Tottenham tavaly azért nem indulhatott a BL-ben, mert a Chelsea megnyerte azt, és annak ellenére, hogy az 5. helyen végzett, indulhatott a sorozatban, a Spurs pedig lemaradt róla.

További (majdnem) valószínűtlen eset is létezhet: ha az EL-t és a BL-t is olyan csapat nyeri, amelyik hazája bajnokságában nem végzett BL-t érő helyeken. Ebbe már bele sem merünk gondolni…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik