Foci

Hivatalos: Mourinho távozik Madridból

jose mourinho (jose mourinho, )
jose mourinho (jose mourinho, )

Florentino Perez klubelnök bejelentette: Jose Mourinho vezetőedző távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától.

A szezon eleji pocsék kezdés után a Real Madridnál érezni lehetett, hogy a nyáron változás jön. Az idény felénél aztán a nemzetközi sajtó arról cikkezett, hogy Mourinho feláll a kispadról. Hetekkel ezelőtt pedig tényként kezelték Spanyolországban, hogy a portugál tréner a Chelsea-hez távozik.

Ami eddig csak pletyka volt, az immár biztos: a klub sajtótájékoztatóján hétfő este bejelentették, Mourinho tényleg feláll a padról.

Fotó: AFP

“A Mourinhóval folytatott megbeszélésen megállapodtunk, hogy a szezon végén felbontjuk a szerződést” – mondta hétfő esti sajtótájékoztatóján Perez, aki hozzátette, mind a klub, mind a tréner úgy vélekedett, most jött el az idő, hogy befejezzék az együttműködést.

“Szeretném megköszönni Jose Mourinhónak azt a kemény munkát, amit az elmúlt három évben végzett a csapatnál.  A gárda sokat javult ez idő alatt, és egyben minden jót kívánok neki.”

Jose Mourinho madridi karrierje Iker Casillas kispadra ültetésekor kapott léket. Nem sikerült befoltozni.
A szurkolók azóta sem bocsátottak meg neki.

És valóban sokat javultak. Mourinho három éve érkezett a királyi gárdához, szerződéséből pedig további három év volt hátra. Az 50 éves trénert azzal a céllal csábították 2010-ben az Internazionalétól a Realhoz, hogy irányításával a spanyolok megnyerjék tizedik BEK-, illetve BL-trófeájukat.

A portugál edzővel egyszer Király Kupa győztes (2011), egyszer bajnok és Szuper Kupa győztes (2012), kétszer második (2010, 2013), és mindhárom évben BL elődöntős volt a Madrid. Ez utóbbi azért tűnhet nagy szónak, mert a Mourinho érát megelőzően hét alkalommal is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

Az edző karrierjét mégsem a relatív eredményesség, vagy eredménytelenség törte ketté, sokkal inkább az a belső feszültség, ami közte és a csapat ikonja Iker Casillas között kialakult. A feszültség már bő másfél éve kulminálódik közöttük és soha nem bocsájtotta meg neki sem a közönség, sem pedig a sajtó, hogy kispadra ültette.

A klubelnök kitért arra is, hogy ki lesz a Blancók következő edzője. Perez állítása szerint Carlo Ancelottival már felvették a kapcsolatot, de az olaszt a PSG nem akarja elengedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik