Foci

Büntetőt hibázott, mégis nyert a Diósgyőr

José Luque (josé luque, )
José Luque (josé luque, )

A DVTK labdarúgócsapata 2-1-re nyert a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A DVTK szempontjából ez a szezon már elúszott, a Kecskemét ugyanakkor akár még a dobogóra is odaérhet, így nem volt tét nélküli az összecsapás. A hazai pályán játszó Diósgyőr kezdett vehemensebben, a 12. percben Luque pedig büntetőt is rúghatott Vaskó kezezése után. Igen ám, csakhogy a 11-es pontnál pont volt egy gödör, a labdát viszont onnan kellett elrúgni, Luque nem találta el jól, Antal lábbal védeni tudott.

Szinte azonnal jött a hidegzuhany a hazaiak számára: egy ötletes sarokrúgás-kombináció után Hullám kézzel tette maga elé a lécről lecsorgó labdát, majd Rajczi elé tálalt, a rutinos támadónak nem okozott gondot közelről az üres kapuba lőnie (0-1).

Az első félidő további részében lényegében csak a mezőnyben birkóztak a felek, majd a második etap elejét megint megnyomta a Diósgyőr, de a többi közt Antal nagy bravúrjainak is köszönhetően jól tartotta magát a KTE.

A DVTK lendülete most kitartott a folytatásra is, majd a 77. percben Gohér okos lövésével egyenlített is a házigazda (1-1). Nem sokkal később aztán Seydit tarolta le a kapujából késve kifutó Antal, piros lapot kapott, a Diósgyőr pedig büntetőhöz jutott, Luque ezt már bevarrta (2-1). Kapuban a védő Póti állt ekkor már, mivel nem volt több cserelehetősége Horváth Ferencnek.

A hajrá perceiben még Rudolf növelhette volna csapata előnyét, de Póti védeni tudott lábbal, majd a Kecskemét okozott izgalmas perceket a hazai kapu előterében. Végül nem jött össze az egyenlítés, 2-1 lett a találkozó vége, a Kecskemét már biztosan nem érhet oda a dobogóra.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Diósgyőr, 3000 néző, v.: Németh Á.

DVTK – Kecskemét 2-1 (0-1)

Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Takács P., Elek (Rudolf, 63.)- Gallardo (Nagy T., 86.), Fernando, Luque – Seydi (Bacsa, 88.)

Kecskemét: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró – Mohl – Hullám (Pekár, 65.), Nagy P., Diaz – Salami (Balázs, 78.), Rajczi (Burgos, 68.)

gólszerző: Gohér (77.), Luque (79., 11-esből), illetve Rajczi (23.)

Sárga lap: Ribánszki (23.), Kádár (39.), Seydi (88.), illetve Diaz (31.), Nagy P. (33.), Mogyorósi (90.)

Piros lap: Antal (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik