Foci

Bombagólok az NB1-ből

mtk (mtk budapest, )
mtk (mtk budapest, )

Négy mérkőzést játszottak szombat délután az OTP Bank Ligában. Az újpesti Simon és a kaposvári Thian irdatlan nagy gólt lőtt. Így látták az edzők.

FERENCVÁROS–MTK BUDAPEST 2–0: Böde Dániel gólpasszt adott, majd ő maga is betalált, a Ferencváros pedig 2-0-ra megnyerte az örökrangadót.

Ricardo Moniz (FTC): Rengeteg helyzetünk volt, akárcsak a Győr és a Videoton ellen, de most gólra is tudtunk váltani kettőt belőlük. Nem késő még, hogy odaérjünk a dobogóhoz, hiszen van még hátra két mérkőzésünk, de nem szabad, hogy még több pontot elherdáljunk, be kell lőni a helyzeteket a továbbiakban is.” (MTVA)

Garami József (MTK): “Nem kívánok hosszabban beszélni a mérkőzésről. Nem az volt a taktikai elképzelés, hogy az 5-6-10 méteres passzainkat elrontsuk. Elvesztettük a labdákat, sokszor nem is akkor, amikor az ellenfél játékosa ott volt, hanem amikor üresen álltunk. Ezt egy csapat sem bírja el. A Ferencváros jól, mi pedig a szokásosnál gyengébben játszottunk.” (MTVA)

EGRI FC-ÚJPEST 1–2: A “hazaiak” sokáig nem hitték el, hogy lehet esélyük a pontszerzésre, így a fővárosiak elhúztak 2-0-ra. A hevesiek még szorongattak a találkozó végén, egyenlíteniük azonban már nem sikerült, az Újpestté lett a három pont.

Horváth Tamás (az Eger utánpótlás szakágigazgatója): „Még így is nagy élmény volt utánpótlás edzőként NB1-es mérkőzésen kispaon ülni. Mészáros Ferenccel mindent megbeszéltem a meccs előtt, biztonsági játékra törekedtünk, zárt védekezésre. A végén egyenlíthettünk volna. Esetünkben azonban ez a szoros vereség is győzelemmel ér fel.” (SPORT TV)

Mark Lelievre (Újpest): „Nyolcvan percig , jól játszottunk, aztán rosszul. Nem könnyítette a dolgunkat, hogy az ellenfél 9 emberrel védekezett és a hajrában néhányan nem azt csinálták, amit megbeszéltünk…” (SPORT TV)

VIDEOTON–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2–1: A székesfehérváriak 2-1-re nyertek és két fordulóval a bajnokság vége előtt 3 pont az előnyük a második helyen.

José Gomes (Videoton): „Élvezetes, jó iramú meccset játszottunk. 75 prcen keresztül kiválóan játszottunk. A cserék után kicsit kevesebbet birtokoltuk a labdát, mint korábban. Fontos lépést tettünk az ezüstérem felé. A koncentrációnknak a hátralévő mérkőzéseken is meg kell maradnia, mindenképpen meg kell őriznünk a második helyett.”(SPORT TV)

Prukner László (Kaposvári Rákóczi): „Tisztességesen helytálltunk a Videoton ellen. Mind a két félidőt jól kezdtük, de a buta gólok megzavarták játékunkat. Fel tudtunk állni zavarodott állapotunkból, volt lehetőségünk az egyenlítésre is, de a hazai csapat győzelme megérdemelt. Egyértelmű, hogy képességbeli különbség van a két csapat között, de ettől függetlenül jó meccset játszottunk a Videotonnal.” (SPORT TV)

SIÓFOK–PÉCSI MFC 1–0: A Balaton-parti focicsapat 1-0-ra legyőzte a PMFC-t, így még van remény, ráadásul a következő fordulóban a Pápával meccselnek…

Horváth Károly (Siófok): „Jobban hajtottunk, próbáltunk előremenni, de rengeteg görcsösség volt bennünk. Az akarással elégedett vagyok, de meglehet, jobban kellene inkább futballozni. Az eredménynek azért örülünk. Hasonló mentalitással akár győzhetünk Pápán. Két mérkőzés van még hátra a bajnokságból, örülök, hogy még számunkra nincs vége.” (BAMA.HU)/p>

Lőrincz Emil (Pécs): „Készültünk a Siófok magasabb embereire, ennek köszönhetően is szerezték a gólt. El kell ismerni, ezenkívül is volt néhány veszélyes szögletük, szabadrúgásuk. A támadóharmadban pontatlanok voltunk. Hétfőn az öltözőben a játékosoknak majd elmondjuk a további észrevételeinket.” (BAMA.HU)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik