Foci

Lépéselőnyben a Vidi

Arturo Alvarez (arturo alvarez, )
Arturo Alvarez (arturo alvarez, )

A Videoton labdarúgócsapata hazai pályán nyert 2-1-re a Kaposvári Rákóczi ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Miután a Ferencváros – Győrben – legyőzte az MTK-t az örökrangadón, nagy lehetőség nyílt a Videoton előtt, hogy lépéselőnybe kerüljön a bajnokság második helyéért folytatott harcban.

A sérülésektől sújtott Kaposvár látogatott a Sóstói Stadionba, Prukner László legénysége pedig kis híján meglepte az álmosan kezdő Vidit. A székesfehérváriak túlélték a kezdeti nyomást, majd átvették a játék irányítását. A 29. percben szerezték meg a vezetést a piros-kékek, a lesről visszalépő Torghellére figyeltek a kaposváriak, a hosszú oldalon üresen maradt Alvarez pedig a hálóba bombázott (1-0). A folytatásban tovább növelhette volna előnyét a Videoton, de a helyzeteit rendre elpuskázta a házigazda.

A második felvonást ismét a Rákóczi kezdte jobban, Vrucina előbb 15 másodpercet követően (!), majd a 47. percben egyenlíthetett volna, de nem tette. Másodjára a kapufa gátolta meg ebben. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ez megbosszulta magát: Torghelle fejelte le a labdát, Kovács pedig a gyámoltalanul kimozduló Hajdúch mellett gurított a kapuba (2-0).

Sajnos a következő nagyobb esemény egy sérülés volt, Bőlét kellett hordágyon levinni a pályáról, majd mentőbe rakták és kórházba szállították.

Kétgólos előnye tudatában magabiztossá vált a Videoton és időnként nagyon szépen futballozva alakított ki további helyzeteket. Itt kell ugyanakkor megjegyezni, hogy a Videoton támadói elég rossz arányban használták ki a kínálkozó lehetőségeket. A Kaposvár a 77. percben szépített, a csereként nem sokkal korábban beálló Tian tekert nagyon okosan a kapuba a tizenhatos vonalától (2-1).

A hajrára beállt a Vidibe a héten igazolt Lupeta, aki egyből egy labdaszerzéssel mutatkozott be, vastapsot előidézve a lelátón. Sem ő, se más nem lőtt már gólt, a székesfehérváriak 2-1-re nyertek és két fordulóval a bajnokság vége előtt 3 pont az előnyük a második helyen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Székesfehérvár, 4000 néző, v.: Solymosi

Videoton – Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)

Videoton FC: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira – Mitrovic (Tóth B., 72.), Vitor Gomes – Paraiba, Kovács I., Álvarez (Gyurcsó, 72.) – Torghelle (Lupeta, 84.)

Kaposvári Rákóczi: Hajdúch – Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Thian, 73.) – Bőle (Addo, 57.), Pedro, Safaric, Balázs – Vrucina, Oláh

Gólszerzők: Álvarez (29.), Kovács I. (54.), illetve Thian (77.)

Sárga lap: Vitor Gomes (44.), illetve Vrucina (17.), Oláh (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik