Foci

Böde elintézte: a Fradi legyőzte az MTK-t

Böde Dániel (böde dániel, )
Böde Dániel (böde dániel, )

Böde Dániel gólpasszt adott, majd ő maga is betalált, a Ferencváros pedig 2-0-ra megnyerte az örökrangadót.

Sok furcsaságot láttunk már a magyar labdarúgásban, itt volt a legújabb: Győrben rendezték meg a Ferencváros és az MTK labdarúgócsapatainak fővárosi rangadóját. A Depeche Mode Puskás Stadionban esedékes koncertje miatt nem fogadhatta ideiglenes otthonában ellenfelét a zöld-fehér klub, amely végül az ETO Parkkal tudott megegyezni.

Az FTC kezdett aktívabban, igaz ehhez az is kellett, hogy a találkozó kezdeti szakaszában az MTK-sok rengeteg labdát szórtak el. A 23. percben volt az első igazán nagy helyzete a Fradinak, ám Orosz ígéretes helyzetből csúnyán fölébombázott. A folytatásban Jova, majd Groppioni is bemutatott egy-egy nagy bravúrt, így az első félidő nem hozott gólt.

A második felvonásban nem kellett sokat várni a gólra: Böde tört be a tizenhatoson belülre, majd kissé kiszorított helyzetből is Somalia elé tudott tálalni, a légiós pedig nem hibázott a kapu torkában (1-0). Sőt, a 68. percben Böde is betalált, a csereként beálló Holman remek labdája után növelte tovább csapata előnyét (2-0).

Az MTK-t főleg a második bekapott gól fogta meg a jelek szerint, a kék-fehérek ugyanis onnantól kezdve semmilyen aktivitást nem mutattak előre játékban. A Fradi így kedvére elgurigázott és majdnem újabb találatot szerzett, ám Peric lövése a kapufáról kifelé pattant.

Az eredmény már nem változott a folytatásban, mindez azt jelenti, hogy a Ferencváros továbbra is versenyben van a dobogóért. Az MTK még kedvezőbb helyzetben van ugyan, de könnyen kicsúszhat az első háromból a kék-fehér együttes.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Győr, 2500 néző, v.: Kassai

Ferencváros – MTK 2-0 (0-0)

Ferencváros: Jova – Somalia, Besic, Klein, Sváb – Ionescu (Holman, 54.), Gyömbér, Cukic, Józsi, Orosz (Martinus, a szünetben; Peric, 80.) – Böde

MTK Budapest: Groppioni – Wolfe (Nagy T., 59.), Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass, Zsidai, Kanta J., Pölöskei (Poór, a szünetben), Ladányi – Balajti (Tischler, 70.)

Gólszerzők: Somalia (52.), Böde (68.)

Sárga lap: Poór (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik