Foci

Tovább küzd a már NB II-es Eger

Kiáll a már kiesett Egri FC szombaton az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Tóth Dénes klubmenedzser szerint a péntek délutáni válságértekezleten, amelyen a játékosok és a szakmai stáb is részt vett, két lehetőség között választhattak: vagy csődbe megy a klubot üzemeltető kft., vagy dolgoznak tovább azért, hogy megmaradjon Egerben a labdarúgás NB II-es szinten. Utóbbira esett a választás.

A sportvezető elmondta, az új tulajdonosjelölt és az önkormányzat segítségével mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a magyar szövetség (MLSZ) licencadó fellebbviteli bizottsága kedvezően bírálja el a klub kérelmét.

A licenckérelem megszerzéséért vívott harc az egri hitelezők érdekeit is szolgálja. A licenc és az új tulajdonos reményt adhat arra, hogy hozzájutnak a járandóságaikhoz. Minden az NB II-es licencen múlik” – fogalmazott a klubmenedzser. Az új tulajdonosjelöltet nem kívánta megnevezni; jelezte, hogy végleges döntés jövő kedden vagy csütörtökön várható.

A megbeszélés után Mészáros Ferenc szakmai igazgató átmozgató edzést vezényelt. A városi stadion pályáját megosztották az NB III-as Felsőtárkány csapatával. A múlt héten, Pápán elszenvedett 6-1-es vereséggel biztossá vált, hogy az Eger kiesik az élvonalból, s azóta mostanáig egyetlen edzés sem volt, így kétségessé vált a hátralévő három meccs lejátszása.

Az MLSZ a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem szerepelhetett otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas stadionjában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit. Az Eger soron következő, 28. fordulós meccsén szombat 16 órától az Újpesttel játszik Vácon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik