Foci

Mourinho újra mérhetetlenül sportszerűtlen volt

Mourinho (mourinho, )
Mourinho (mourinho, )

A portugál edző nem jelent meg a Spanyol Kupa, a Copa del Rey csütörtöki sajtótájékoztatóján. Helyette Sergio Ramos nyilatkozott.

A Real Madrid és az Atlético Madrid péntek este összecsap a Copa del Rey döntőjében, amelyet a Real otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban rendeznek meg. Jose Mourinho csapatának ez az utolsó esélye idén, hogy valamilyen trófeát nyerjen, ennek ellenére a portugál edző nem képviselte klubját a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Mourinho és a spanyol sajtó között a végletekig elmérgesedett a viszony, így nem is csoda, ha a fél lábbal már Londonban lévő edző újra megszegte az íratlan szabályokat. Ennek ellenére szögezzük le, ez sportszerűtlen cselekedet.

„Csak én vagyok itt, így én válaszolok a kérdésekre, és nem a vezetőnk. Úgy döntött, nem jön ma el, és én ezt tiszteletben tartom. Nem azért vagyok itt, hogy Mourinhóról és a jövőről beszéljünk, hanem a ma esti fociról” – adta meg felütésként a kereteket Sergio Ramos a sajtótájékoztatón, majd leszögezte, a futball játék, ahol bármi megtörténhet, ennek ellenére a szezont mindenképpen szeretnék címmel zárni.

Christiano Ronaldo a Real Madrid televíziójának nyilatkozott a várható esélyekről. „Győzni akarunk, bár nyilván nagy csata vár ránk, hiszen városi riválisunkkal mérkőzünk meg, ráadásul saját pályánkon. Remélem, képesek leszünk nyerni, s ha úgy futballozunk, ahogy tudunk, meg is lesz a siker” – jelentette ki a csatár, aki egy füst alatt a világ legjobb csapatának nevezte a Real Madridot.

Ez utóbbi kijelentése legalábbis nehezen alátámasztható, hiszen azon túl, hogy a Madrid az év elején megszerezte a spanyol Szuperkupát – bár ez inkább az előző évad zárása, ugye –, a BL elődöntőből kiesett, és a bajnoki címet is visszaszerezte tőle a Barca.

Csakhogy a rangos hazai trófeára fáj a foguk az Atlético labdarúgóinak is, annak ellenére, hogy éppen tizenhárom és fél esztendeje nem nyertek a Real ellen. Ezalatt a 25 meccsből hat döntetlen mellett 19 „zakót” és 54-19 gólkülönbséget mutat a statisztika.

Ugyanakkor a Madrid háza táján oszlásnak indult éppen minden. Falcaóéknak tökéletes alkalom a negatív statisztika megtörésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik