Foci

Közel került a dobogóhoz a Debrecen

dvsc (dvsc, debrecen, debreceni vsc, )
dvsc (dvsc, debrecen, debreceni vsc, )

A Loki az OTP Bank Liga 28. fordulójában hátrányból, emberhátrányban tudott nyerni a Paks otthonában.

A debreceniek számára rendkívül fontos volt a paksi fellépés, hiszen a piros-fehérek a dobogó legalsó fokát még megszerezhetik a bajnokságban, ám ehhez mindhárom hátralévő meccsüket hozni kell, kellett volna. A harmadik MTK ugyanis öt ponntal előzte meg a Lokit.

A találkozó első félidejében mindkét együttes gyorsan vezetést szerezhetett volna, ám előbb Eppel, majd Czvitkovics is a kapufát találta el.

A 33. percben aztán váratlanul megszületett az első gól: Bartha vezette a labdát, majd legalább húsz méterről vállalkozott lövésre, a játékszer pedig a hálóban kötött ki (1-0).

A helyzetekre nem lehetett panasz, a folytatásban a Paks és a Debrecen is ziccerbe tudott kerülni, majd a második félidőben Korhut eszmélt leghamarabb, és a labdát közelről a hálóba juttatta (1-1).

A hajrához közeledve komoly lehetőséget kapott a hazai alakulat, hiszen a gólszerző Korhut megkapta második sárgáját is, így kiszállt a meccsből, de a Paks ennek ellenére nem tudott nyerni, hiszen amikor már mindenki elkönyvelte az ikszet, az emberhátrányban focizó piros-fehérek Mészáros találatával nyerni tudtak (1-2).

A Loki ezzel a győzelemmel feljött a negyedik helyre, és már csak két pont az MTK előnye, de a kék-fehérek majd csak szombaton játszanak, a Ferencváros ellen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

MVM Paks – Debreceni VSC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Bartha (33.), illetve Korhut (52.), Mészáros (86.)

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Bartha(Vayer 84.), Sifter, Lázok (Kovács G. 61.), Heffler N. (Pap 81.), Könyves – Eppel Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Debrecen: Verpecz – Bernáth, Máté P., Mészáros N., Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics(Szécsi M. 88.), Ferenczi (Szűcs I. 79.) – Pölöskey (Sidibe, a szünetben), Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Könyves (22.), Sifter (30.), Lázok (52.), illetve Máté P. (49.), Korhut (59.), Coulibaly (61.), Szűcs (90.)

Piros lap: Korhut (76.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik