Foci

A Haladás legyűrte a Pápát

szombathelyi haladás (szombathelyi haladás, )
szombathelyi haladás (szombathelyi haladás, )

Hiába vezettek Szombathelyen a vendégek, végül pont nélkül távoztak a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Múlt szombaton az Egert verte ki az NB I-ből, most a siófokiaknak adhatta volna meg a kegyelemdöfést a Lombard FC, de nem sikerült győznie a Haladás ellen, így továbbra is behozható, nyolcpontos különbség van a két csapat közt.

Pedig nem kezdődött annyira rosszul számukra a meccs. Az időjárás nem volt túl kegyes a nézőkhöz és a játékosokhoz: szakadó esőben kezdődött el a találkozó. A zord viszonyok közt az elején a Pápának sikerült felülkerekedni a hazaiakon, fölényüknek meg is lett az eredménye: Quintero remek lövése pattant be a kapufáról a 21. percben. A vezetés után sem vett vissza a tempóból a vendégcsapat, de az első félidőben nem sikerült megnyugtatóvá növelnie előnyét.

Megrázta magát a második játékrészre a Haladás, egyre több helyzetet tudtak kialakítani, végül Kalász kapáslövése lett a Pápa végzete: a menteni próbáló Dlusztusról bepattant a labda Szűcs kapujába. Hat perccel később újra Kalász hozta a szívbaj a Pápa szurkolóira: a védőknek sikerült azonban megmenteni a csapatot az újabb kapott góltól. Érezhetően átvette az irányítást a Haladás.

A küzdelmes, hajtós mérkőzés 87. percében pecsételődött meg végleg a Pápa sorsa, újfent Dlusztus miatt: piros lapot érően szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Így büntetővel jöhetett a Haladás, amit Radó értékesített is, ezzel nyertek a hazaiak, megtartva a három pontot. Az eredménnyel életben maradtak a Siófok NB I-es esélyei is, eléképzelhető még olyan forgatókönyv, hogy a Pápa búcsúzik az élvonaltól.

Eredmények – OTP Bank Liga, 27. forduló:

Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-1)

Gólszerzők: Dlusztus (öngól, 54.), Radó (88.), illetve Quintero (21.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik