Foci

Rafa Benitez odaszúrt Abramovicsnak

A Chelsea spanyol edzője az elmúlt hónapok munkájának helyes irányát látta a szerda esti EL diadalt követően. Furcsa mód a vesztesBenfica trénere Jorge Jesus is.

Rafael Benítez, a Chelsea menedzsere természetesen annak ellenére rendkívül boldog volt az Európa Liga győzelem után (2-1), hogy két hét múlva már nem ő lesz a Chelsea edzője. „Ez egy különleges este volt minden érintett számára.Amikor döntőt játszol és végül nyersz, természetesen mindig boldog vagy. A Benfica egy nagyszerű csapat. Veszélyesek a pontrúgásaik, kiváló menedzser vezeti a fantasztikus játékosokat.Tudják, mit csinálnak, és ez teszi őket győztessé, és ezért sokkal édesebb a győzelmünk” – mondta boldogan a mérkőzést követően a spanyol mester.

Rafa Benitez a negyedik olyan edző, aki egynél több EL (korábban UEFA) trófeát is nyert csapataival
Fotó: MTI

A Benfica a mérkőzés egésze alatt jobban játszott ellenfelénél, így Benitez erre is rögtön magyarázatot adott: „A Benfica kiváló csapat, ez az egyik oka annak, hogy nem voltunk olyan erősek ma este. A másik ok, hogy ez volt a 69. meccsünk a szezonban” – magyarázta a bizonyítványt a mester annak ellenére, hogy győztes kupadöntőn volt éppen túl, majd kitért Fernando Torresre is.

„Nagyon elégedett vagyok Fernandóval. Rettentő keményen dolgozik, folyamatosan képzi magát, ezért is örülök, hogy éppen ő szerezte az első gólunkat. A Chelsea alapvetően egy fiatal csapat, eltartott egy ideig, hogy összeérjenek a játékosok. A siker mindig relatív, attól függ, mi az elvárás. Rövid munkásságom alatt sikerült megbirkózni sérülésekkel, meg kellett győznünk az embereket munkánk helyességéről. Most győztünk, így remélhetőleg mindenki tudja, mit is csináltunk eddig valójában…” – szúrt oda zárásként alighanem a fő szkeptikusnak, az őt leváltó tulajdonos Roman Abramovicsnak Rafa Benitez.

Jorge Jesus, a Benfica edzője természetesen kevésbé volt boldog és felszabadult. „Szeretném elmondani, mennyire büszke vagyok, hogy itt lehettünk. A Benfica megmutatta a világnak, hogy érdemes a győzelemre, megmutatta, igazi minőséget képvisel. A rajongóink, akik végig szenvedélyt és hűséget mutattak megérdemelték volna a győzelmet. A 90 perc alatt a Benfica technikailag és taktikailag jobb volt egy nagyon jó Chelsea ellen. Büszke voltam rá, amikor Johan Cruyff megölelt a végén, és azt mondta, hogy Benfica stílusosan focizó igazi csapat. Sokat tanultam tőle, így sokat jelent számomra a dicsérete” – értékelt Jesus.

Jorge Jesus legnagyobb elismerése, hogy a szurkolók is próbálták meg vígasztalni
Fotó: AFP

Ugyanakkor azt is bevallotta, a Chelsea ellentámadásai végig veszélyt jelentettek, és bár az első félidőben sikerült megállította őket, hogy a második félidőben már sikertelenül. „Öt nap alatt a második alkalommal vesztettünk a végén. A játékosok ismét úgy érezték, nem érdemlik meg a vereséget. Jó úton járunk és még mindig van lehetőségünk két címet nyerni idén: a portugál kupa, és a Liga Kupa döntőjét” – adott egyben célt is a portugál mester.

Eredmény – Európa Liga, döntő

Benfica – Chelsea 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Cardozo (68.-büntetőből) illetve Torres (60.), Ivanovic (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik