Foci

A románok a magyarok sorsára juthatnak

magyar-roman(12)(960x640).jpg (magyar-román, koman vladimir, )
magyar-roman(12)(960x640).jpg (magyar-román, koman vladimir, )

Márciusban, a Hollandia-Románia világbajnoki selejtezőn a román szurkolók egy csoportja politikai, etnikai üzenetű drapériát feszített ki, ami miatt a FIFA 20 ezer svájci frankos büntetést rótt ki a szövetségre.

“Egy meggyújtott rongy miatt letartóztattok valakit azok után, hogy évekig mosolyogva toleráltátok állami politikaként az RMDSZ etnikai terrorizmusát” – állt március 25-én a Hollandia-Románia világbajnoki selejtezőn (4-0) az Amszterdam Arénában kihelyezett szövegen.

Az RMDSZ nem ment el szó nélkül az eset mellett, feljelentést tett a nemzetközi szövetségnél. Szerdán a FIFA 20 ezer svájci frankos büntetés és 2 ezer euró perköltség megfizetésére kötelezte a román szövetséget – írja a szövetség honlapja. Mint minden ilyen esetet követően a FIFA tájékoztatásban az is szerepel, hogy a következő hasonló eset után súlyosabb büntetéssel sújtja a nemzetközi szövetség Romániát, ami nyilván nem lehet már más, mint a zártkapus mérkőzés.

„A FIFA megbírságolt minket, de fellebbezni fogunk” – jelentette ki Mircea Sandu. A román szövetség elnöke attól fél, hogy hasonlóan az októberi magyar-románhoz (2-2), az idén ősszel esedékes román-magyart is nézők előtt kell majd játszani.

„Meglep, hogy a FIFA egyáltalán foglalkozott ezzel az üggyel, ugyanis senki nem látta ezt a drapériát, az ellenőr sem tett említést róla” – adott hangot nemtetszésének az elnök a Gazeta Sporturilor kérdésére, amely “Megúsztuk a zártkapus mérkőzést” címmel számolt be csütörtökön a történtekről.

A “24 sport” című sportportál is azt írja: az “FRF megúszta egy bírsággal“, a szurkolók ott lesznek a lelátókon a román-magyar meccsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik