Foci

Miért kivételeznek a Fradival?

A győri Marek Strestik hétvégén eltörte a Fradi játékosának, Leonardónak a lábát. Az eset felvet egy-két morális és versenyszabályzati kérdést.

A Győr a vasárnapi bajnokin 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost és ezzel bajnok lett. A gólt a 60. percben szerezte Völgyi és a hazaiak mindent megtettek az előny megtartása érdekében. Strestik például a 80. percben totál indokolatlanul gondolta úgy, hogy bármilyen eszközzel meg kell állítsa az addig is agyonrugdosott Leonardót.

Hátulról becsúszott – ezt egyértelműen tiltja a labdarúgás szabálykönyve – a Fradi brazil légiósának a lábára, akinek eltörött a szárkapocscsontja . Az MLSZ keddi ülésén amúgy példásan megbüntette a cseh légióst. Nagyjából annyi időre tiltotta el a játéktól – 5 hónap -, amennyi ideig Leonardo felépülése tart majd.

Ez rendben is lenne. A bajnoki évadban ez volt a 3. lábtörés. Ez már kevésbé.

Még tavaly decemberben a diósgyőri Csirszki Martin lábát törte el a kispesti Tandia – négy hónap eltiltást kapott.

Áprilisban a Diósgyőr-Fradin (2-2) törte el Cukic a hazaiak szélsőjének Gosztonyi Andrásnak a lábát. Cukic nem hogy eltiltást, de még sárgát sem kapott a mozdulatáért…

Az esetek kapcsán számos kérdés felmerül az emberben, de egyet mindenképp le is kell írni: miként lehetséges, hogy a három egyazon esetet követően kettőn – helyesen – súlyos büntetést rótt ki az MLSZ Fegyelmi Bizottsága az elkövető játékosra, míg a fradista Cukic még csak egy dá-dát sem érdemelt anno? Másképp: miben különbözik egymástól két lábtörés?

Igazán megírhatná, aki tudja a választ….

Ajánlott videó

Olvasói sztorik