Foci

Ferdinand köszöni szépen, neki elég volt

Rio Ferdinand (rio ferdinand, )
Rio Ferdinand (rio ferdinand, )

A Manchester United veterán védője nem kíván többet az angol labdarúgó-válogatottban szerepelni. Visszavonul a nemzeti csapattól.

“Hosszas vívódás után eldöntöttem, itt az ideje, hogy visszavonuljak a válogatott labdarúgástól. 34 esztendős vagyok, úgy érzem, tovább kell állnom és átadnom a helyemet a fiataloknak. Így már csak a klubfeladataimra kell koncentrálnom. A csapat most nagyon jónbak tűnik, tele fiatalokkal és tehetségekkel, úgyhogy mindenképp biztató a jövőképe a válogatottnak” – idézi az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hivatalos honlapja a leköszönő veteránt.

Rio Ferdinand 1997-ben, egy Kamerun ellen, a Wembley-ben lejátszott összecsapáson debütált a Háromoroszlános együttesben. Összesen 81-szer ölthette magára a címeres dresszt, három találatig jutott.


Ferdinand igazi vezére volt a válogatottnak is
Fotó: AFP

Érdekesség, hogy míg a legutóbbi négy világbajnokságon szerepelt az angol keretben (1998-ban nem lépett pályára, 2010-ben sérülés miatt maradt távol), addig egyetlen Európa-bajnokságon sem volt ott. Ennek oka, hogy 2000-ben nem válogatták be, 2004-ben eltiltás miatt maradt távol, 2008-ban az angolok lemaradtak a kontinenstornáról, 2012-ben pedig Roy Hodgson nem vitte magával.

Apropó Hodgson. A szigetországban sok lap úgy tartja, hogy rossz a viszony Ferdinand és a szövetségi kapitány között, ez is megerősítette a játékost a döntésében. Minden bizonnyal az sem marasztalta a nemzeti csapatnál, hogy megromlott a viszonya belsővédő társával, John Terryvel, aki korábban rasszista sértéseket vágott Ferdinand öccséhez, Antonhoz.

A labdarúgó egyébként már márciusban is lemondta a válogatottságot, igaz akkor csak két mérkőzés erejéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik