Foci

42 év után szakadt meg a Bundesliga leghosszabb “házassága”

Thomas Schaaf (thomas schaaf, werder bremen, )
Thomas Schaaf (thomas schaaf, werder bremen, )

Közös megegyezéssel távozik aWerder Bremen kispadjáról a Bundesliga legrégebben hivatalban lévő edzője, Thomas Schaaf.

“Az elmúlt napokban elemeztük a csapat helyzetét és arra a következtetésre jutottunk, hogy egy új irányvonal mellett szeretnénk elkezdeni a klub fejlesztését. Köszönjük Thomasnak, amit 40 év alatt a klubért tett, mint játékos, mint edző. Vele kiemelkedő sikereket értünk el” – szólt a klub közleménye, amely azt is tudatta, hogy jelenleg még nem tudják ki lesz az utód.

Szó, mi szó, a Bréma szekere nem ment idén, 14. helyen áll a bajnokságban és a kiesés ellen küzd. De nem volt ez mindig így, sőt! Az 52 éves Thomas Schaaf lenyűgöző karrierje egybeforr a klubbal. 1972-ben 11-évesen lett a zöld-fehérek labdarúgója, ahol felnőtt játékosként 1978-95-ig szolgálta a klubot.

Edzői karrierjét hol máshol, mint Brémában kezdte. Még aktív játékos volt, amikor 1987-től elkezdte építeni karrierjét az U17-es csapattól az U19-esen át, a felnőtt csapat “játékos-pályaedzőségéig”, majd 1995-1999 között a brémai 2. csapatot gardírozta. 14 éve ült le az első csapat kispadjára, ahol többek közt Lisztes Krisztiánnal együtt nyert bajnoki címet 2004-ben. Háromszor nyert csapatával kupát, míg nemzetközi téren 2008-2009-ben a döntőig menetelt az UEFA Kupában.

“Sok pozitív tapasztalatot szereztem és nagy sikereket élhettem meg az elmúlt időszakban. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik elkísértek, támogattak ezen az úton, és sok sikert kívánok csapatomnak!“- nyilvánított köszönetet mindenkinek Schaaf.

A mai világban 42 éven át szolgálni egyetlen klubot – lenyűgöző!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik