Foci

Rafa Benitez beírná magát a focitörténelembe

Rafa Benitez (rafa benitez, )
Rafa Benitez (rafa benitez, )

A Chelsea spanyol menedzsere lehet a második szakember, aki két csapattal is megnyeri az Európa Ligát.

Amennyiben a Chelsea diadalmaskodik, akkor történelmet írna, először nyerné el az EL-trófeát, és a Juventus, az Ajax Amsterdam és a Bayern München után a negyedik olyan együttes lenne a futballtörténelemben, amely mind a három európai kupatrófeát megszerezte. A londoni gárda 1971-ben és 1998-ban a Kupagyőztesek Európa Kupájában ért fel a csúcsra, tavaly pedig a Bajnokok Ligája serleget gyűjtötte be.

A Chelsea edzője, Rafa Benitez csapata győzelmén túl is ünnepelhetne, Giovanni Trapattoni után a második szakember lehet, aki két különböző klubbal is elhódítja a trófeát. A spanyol tréner 2004-ben a Valenciát vezette győzelemre, míg az olasz mester a Juventusszal kétszer, az Internazionaléval pedig egyszer bizonyult elsőnek.

Nem mellesleg a Benfica sem nyert még EL-t, nekik két BEK-győzelemre futotta eddig 1961-ben és 1962-ben, a magyar Guttmann Béla edzősége idején.

A Chelsea–Benfica Európa Liga-döntőt Magyarországon a Story4 televízió, valamint honlapunk közvetíti élőben, élőképpel május 15-én szerdán, 20.30 órai kezdettel!

Európa Liga-döntő:

Benfica (portugál) – Chelsea (angol), Amszterdam 20.45, játékvezető: Björn Kuipers (holland)

A várható kezdőcsapatok:

Benfica:
Artur – Andre Almeida, Luisao, Ezequiel Garay, Melgarejo – Nicolas Gaitan, Eduardo Salvio, Nemanja Matic, Enzo Perez – Oscar Cardozo, Lima

Chelsea:
Petr Cech – Cesar Azpilicueta, David Luiz, Branislav Ivanovic, Ashley Cole – Ramires, Frank Lampard, Victor Moses, Juan Mata – Oscar – Fernando Torres

Ajánlott videó

Olvasói sztorik