Foci

Megüresedett a világ egyik legforróbb kispadja

A Manchester Citynél felmondtak Roberto Mancini vezetőedzőnek. Manuel Pellegrini lehet az utódja.

„Sajnálattal tudatjuk, hogy a Manchester City labdarúgóklub felmenti a munkavégzés alól Roberto Mancini menedzsert. Nehéz döntés volt ez a tulajdonos, az elnök és a vezetőség részéről” – tette közzé a kommünikét hétfőn késő este a manchesteri együttes honlapja. Azon az estén, melyen a városi rivális Manchester United épp nyitott buszos parádét tartott a bajnoki cím megszerzése miatt.

Az olasz eddigi asszisztense, Brian Kidd irányítja beugróként a bajnoki másodikat az idény hátralévő mérkőzései.


„Így nem lehet, igazolni kellett volna még…”
Fotó: AFP

Roberto Mancini 2009-es érkezése óta nyert egy bajnoki címet, egy angol FA-kupát és egy angol Szuperkupát is az együttes, ám a nemzetközi porondon továbbra is súlytalan maradt az euró százmilliókból összevásárolt City. Elég csak a mostani Bajnokok Ligája-sorozatra gondolni, ahol angol bajnokként csak három-három döntetlenre és vereségre futotta az égszínkékektől.

„Roberto mutatói önmagukért beszélnek, teljes mellszélességgel mögötte álltunk és a szurkolók bizalmát is élvezte. Szeretném megköszönni neki a közös munkát” – mondta róla Khaldoon al-Mubarak elnök.

A szurkolókat egyébként megosztja a menesztés híre. Vannak, akik fellélegeztek, ugyanakkor vannak, akik megkedvelték az olaszt.

„A hétvégi események (a City meglepetésre elbukta az FA-kupadöntőt a Wigan ellen – a szerk.) után számítottunk erre a lépésre, de összességében sokan csalódottak vagyunk. Főleg azért, mert akkor rúgták ki, mikor a bajnoki címünk egyéves évfordulója volt” – mondta Kevin Parker, a Manchester City szurkolói csoportjának vezetője.

A legnagyobb esélyes a kispadra Manuel Pellegrini, a Málaga vezetőedzője lehet. Ám a brit lapok arról is írnak, hogy az andalúz együttessel a BL-ben vitézkedő Pellegrinit a Barcelona is kinézte magának. A katalánok, ha váltanak, azt Tito Vilanova egészségi állapota miatt tehetik meg.

Kérdéses tehát, mi lesz a City megüresedett kispadjának sorsa, ám annak az edzőnek, aki elvállalja a feladatot, vélhetően már az első idényben trófeát vagy trófeákat kell felmutatnia. Mondjuk ahol Agüerók, Tévezek és Yaya Tourék rúgják a bőrt, valamint minden átigazolási szezonban súlyos pénzek folynak el a keret megerősítésére, talán nem olyan meglepő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik