Foci

Az Arsenal egy lépésre a BL-től, kiesett a kupagyőztes

arsenal (arsenal, lukas podolski, theo walcott, )
arsenal (arsenal, lukas podolski, theo walcott, )

A Premier League utolsó előtti fordulójában aratott győzelmével BL-indulást érő helyen áll az Arsenal, míg az FA-kupa győztese, a Wigan a másodosztályban folytatja jövőre.

Fotó: AFP

Az angol pontvadászatban sok nyitott kérdés nem maradt az utolsó két fordulóra, hiszen a Manchester United már korábban megnyerte az aranyat, és az első öt helye is nagyjából biztos. Egyedül az Arsenal és a Tottenham vív komoly csatát, hogy melyikük induljon az EL-ben, és melyikük a BL-selejtezőben.

A keddi játéknap előtt a Hotspur előnye csak két pont volt az Arsenallal szemben, így az Ágyúsok abban a tudatban léptek pályára a hétvégén az FA-kupát elhódító Wigan ellen, hogy ha nyernek, beelőzik városi riválisukat.

Ez össze is jött a piros-fehéreknek, ugyanis az 1-1-es első félidőt követően megrázták magukat, és előbb Walcott küldte a hálóba a labdát önfeláldozóan, majd Podolski használta ki a védők hibáját, így öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak.

A folytatásban Ramsey is bevette Joel kapuját, így végül 4-1-re nyert az Arsenal. Ez a győzelem azt jelenti, hogy az utolsó fordulóra marad a döntés, a Tottenham, vagy az Arsenal megy a BL-selejtezőbe. A Hotspur a Sunderlandet fogadja, az Ágyúsok a Newcastle otthonába látogatnak az utolsó fordulóban.

A Wigan pedig búcsúzott a Premier League-tól, hiszen négy pont a hátrányuk a 17. Sunderland mögött, vagyis a kék-fehérek a másodosztályból kezdik meg az Európa Ligás menetelést a következő idényben.

Eredmény – Premier League, 37. forduló

Arsenal – Wigan 4-1 (1-1)
Gólszerzők. Podolski (11., 68.), Walcott (63.), Ramsey (71.) illetve Maloney (45.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik