Foci

Leonardo lábtörése: a Vidi játékosa is üzent

kovács istván (kovács istván, )
kovács istván (kovács istván, )

Marek Strestík, a Győr labdarúgója szerencsétlenül csúszott oda Leonardónak, a Fradi légiósának, aki lábát törte a vasárnapi bajnokin.

A Győr 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a vasárnapi bajnokin, ezzel megszerezte a bajnoki címet. A találkozón három játékos is piros lapot kapott.

Előbb Alexander Alempijevicet, majd Völgyi Dánielt állították ki. A legsúlyosabb szabálytalanság a 80. percben történt: Marek Strestík hátulról rácsúszott Leonardo lábára, és bár a labdát is elérte, a ferencvárosi játékost végleg kiszedte a játékból.

Ugyanis az Ajax és a Feyenoord egykori játékostársának eltört a lába. Először arról szóltak a hírek, hogy a bokája, később a fradi.hu oldal pontosított: a szárkapocscsontja tört el a remek játékosnak.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Ricardo Moniz, a Ferencváros holland vezetőedzője nagyon kiakadt. Szerinte szisztematikusan utaztak Leonardóra a csapatok, a játékvezetők pedig nem védték a magyar fociba új lendületet hozó légióst.


Fotó: MTI

„Nagyon szomorú, ami Leonardóval történt. Klubunk megpróbált kreatív labdarúgókat idehozni, de láthatjuk, hogy hagyják, hogy az ellenfél futballistái vadásszanak Leonardóra, mégis ő kapott az eddigi meccsek alatt négy sárgát. Nagyon szomorú, hogy az ellenfél edzői hívják fel a figyelmet arra, hogy Leót provokálni, rugdalni kell. Ha ez így van, akkor mindannyian vesztesei vagyunk ennek a játéknak.

Leo minőségi többletet adott a magyar futballnak, ami most a sérülésével jó időre elveszett. Hogyan tudjuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen futballistákat védeni kell? Mindenkinek az kell legyen a célja, hogy a magyar futball ezáltal is fejlődjön. Még egyszer gratulálunk az ellenfélnek, de a mai mérkőzésből mindenkinek tanulnia kell” – így Moniz.

Mások is egyetértettek Monizzal. A Videoton játékosa, Kovács István saját Facebook-oldalán kívánt jobbulást Leonardónak. Megszólalása azért is érdekes, mert a Videoton a legritkább esetben engedi játékosainak az engedély nélküli megnyilatkozásokat, valószínűleg itt egy egyéni akcióról van szó.

Kovács István üzenete a Facebookon:

Gratulálok a Győr bajnoki címéhez.

Nagyszerű játékost veszített el a Ferencváros és a honi labdarúgás, remélhetőleg minél rövidebb időre csak. Mielőbbi jobbulást LEONARDOnak…

Természetesen nem az én kompetenciám eldönteni, de véleményt alkothatok. Szerintem a labdarúgást (ami a nevében is van „labda” nem pedig „emberrúgás”) kellene védeni és azokat a kreatív játékosokat, akik ezt a csodálatos játékot próbálják minél élvezetesebb, magasabb szintre emelni.

Kérdem én melyik a rosszabb? Ha más testi épségét veszélyezteted, mozdulatoddal sérülést okozol. Vagy ha rádragasztják a szimulálós jelzőt, mellyel az adott szituációban saját magadat véded (mert törvényszerű, ha a levegőben vagy és rúgást kapsz kisebb a valószínűsége a sérülésnek), vagy ha szóvá teszed a sportszerűtlen már már “utazó” jellegű belépőket…

Az esetek többségében sárga-sárga lap, remélem érzékelhető a különbség!

Várunk vissza LEO!

Videó a találkozó összefoglalója (az eset 5:05-től):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik