Foci

Fura: Győrben lesz az örökrangadó

eto park (eto park, )
eto park (eto park, )

Szokatlan helyszínen, a győri ETO Parkban rendezik meg a Ferencváros és az MTK összecsapását.

Erről a kék-fehér klub számolt be a hivatalos honlapján. Az indoklás az, hogy a Ferencváros ideiglenes otthonául szolgáló Puskás Stadionban lesz a Depeche Mode koncertje, emiatt nem lehet ott megrendezni az OTP Bank Liga 28. fordulójának csúcsmérkőzését. Végül a győri stadion lett a befutó.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a klubhonlapnak elmondta, nem csak az MTK, hanem a Kaposvár elleni találkozóját is Győrben játssza a csapat.

“Mindenki számára ismert, hogy az Albert Stadion bontása és az új aréna építése miatt körülbelül másfél évre albérletbe költözik a csapat. Kézenfekvő volt, hogy az átmeneti otthonunkat a Puskás Ferenc Stadionban találtuk meg. A tárgyalások során tájékoztattak minket, hogy előzetesen lekötött programok miatt a kérdésben említett két mérkőzést nem tudjuk ott megrendezni” – mondta Orosz.

A vezérigazgató elárulta azt is, hogy első körben Budapesten szerettek volna átmeneti megoldást találni, a Budapest Honvéddal előrehaladott tárgyalások folytak a Bozsik Stadion bérbevételéről, ám végül nem jött össze a megegyezés. Ennek oka, hogy Kispesten azt szerették volna, a helyi biztonsági cég felügyelje a mérkőzéseket, ám a Ferencváros a már jól megszokott partnerrel képzeli el a meccsek biztosítását.

Fontos meccs lesz egyébként a vasárnapi. Az MTK és az FTC is nemzetközi kupaporondot érő helyekért harcol, ehhez a dobogón kellene végezni. Jelenleg a kék-fehérek vannak kedvezőbb helyzetben, mivel 48 ponttal állnak holtversenyben a Videotonnal. A székesfehérváriak csak jobb gólkülönbségük miatt előzik meg riválisukat. A Fradinak 42 pontja van, és a hatodik.

Az örökrangadót szombaton 14 órától rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik