Foci

A Fradi megverte a Barcelonát

ftc-u18(960x640).jpg (ftc, ferencváros, ftc u18)
ftc-u18(960x640).jpg (ftc, ferencváros, ftc u18)

A magyar csapat U18-as női labdarúgótornát rendezett, és az igen erős mezőny minden tagját maga mögé utasította.

A telki edzőközpontban rendezték meg a – nyugodtan mondhatjuk – presztízsmeccset, amely a torna döntője volt.

Készült az FTC az FC Barcelonából, ahogy Dörnyei Balázs, a csapat vezetőedzője ígérte. A zöld-fehérek uralták a játékot, a katalánok a saját térfelükre kényszerültek. A 8. percben Kaján Zsanett ugrott ki, majd Alba Morenót kicselezve lőtt a kapuba (1-0). A szőke támadó a 22. percben duplázott, egy bal oldali szöglet után rúgta a labdát a léc alá (2-0). A Fradi kétgólos előnnyel mehetett szünetre, amit a fegyelmezett és lelkes játékának köszönhetett.


Fotó: Ferencváros

A második félidőben 10 percet kellett várni az első nagyobb helyzetre. Ezúttal a jobb oldalon futott a támadás, majd a középen érkező Diószegi Fanni (a képen) kapta a labdát. Közeli lövését hatalmas bravúrral védte Alba Moreno. A játékrész közepétől fáradni kezdtek a csapatok és egyre több volt a kihagyott helyzet és a szabálytalanság is. Egy sportszerűtlen megmozdulás után kapott piros lapot Maria Ramos a 65. percben.

Ennek ellenére a katalán csapat nem adta fel. Egy szabadrúgás utáni kipattanóból Queralt Torredeflot szépített 10 perccel a mérkőzés vége előtt. A gól meghozta a Barcelona lelkesedését és egymás után vezették a gránátvörös-kékek a támadásokat. Azonban a végig bravúrokat bemutató Samu Anna a hajrában is a helyén volt, így a Ferencváros nyerte a tornát.

A második helyen az FC Barcelona végzett, a bronzérmes az SK Slavia Praha lett, miután a harmadik helyért 2-1-re legyőzte a horvát ZNK Agram csapatát.

Az FTC Női U18-as Nemzetközi Utánpótlás Tornájának végeredménye:

1. Ferencváros
2. FC Barcelona
3. Slavia Praha
4. ZNK Agram
5. Slovan Duslo Sala
6. Amasone FK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik