Foci

Hat góllal búcsúztatta riválisát a Pápa

goran-maric-lombard-papa(210x140)(1).jpg (goran maric, lombard pápa, )
goran-maric-lombard-papa(210x140)(1).jpg (goran maric, lombard pápa, )

A kiesés elől menekülő Pápa remek játékkal győzte le a NB I-től búcsúzó Egert.

Erősen kezdte a mérkőzést a Pápa, akinek szemben a már a mérkőzés előtt is szinte biztos kieső Egerrel még volt miért (egészen pontosan a bentmaradásért) küzdenie. Fölényüknek már a 17 percben meglett az eredménye: Georges Henri Griffiths fejesével megszerezték a vezetést. Az Egernek óriási lehetősége volt az egyenlítésre szinte azonnal, ám Németh Norbertet meg tudták állítani a védők. Így a hazaiak a 22. percben 2-0-ra növelték előnyüket Alexander Quintero révén.

Nem sok időt hagytak ellenfelüknek, hogy magához térjen a 26. percben egy remek kényszerítőzés után Goran Maric továbbította a kapuba a Griffithstől visszakapott labdát (3-0). Hét perccel később Maric passzát értékesítette Lazar Arsic, így négy nullás állás mellett mehettek be az öltözőkbe a csapatok.

A második félidőt is a Pápa kezdte erősebben, bár a vendégek előtt is adódott lehetőség: a 62. percben Horváth Zoltán lővését kellett védeni a Szűcs Lajosnak, a 69. percben pedig Albert Ádám küldte a kapura a labdát, ám Szűcs újfent hárítani tudott. A 71. percben azonban ő is tehetetlen volt: Horváth találatával szépített az Eger.

Nem kellett sokat várni a pápai válaszra: Maric megint kiosztott egy gyönyörű passzt, Quintero pedig a jobb felső sarokba továbbította a labdát. Az utolsó percben megint Maric segítette gólhoz csapattársát: Király Botond szerezte a hazaiak hatodik találatát.

Ezzel a vereséggel megpecsételődött az Eger sorsa, és már matematikai esélyük sem maradt arra, hogy bentmaradjanak a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Eredmények – OTP Bank Liga, 27. forduló:

Lombard Pápa Termál FC-Egri FC 6-1 (4-0)
Gólszerzők: Griffiths (17.), Quintero (22., 76.), Maric (26.), Arsic (33.), Király (90.), illetve Horváth Z. (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik