Foci

Ember- és gólhátrányból fordított a Chelsea

Frank Lampard (frank lampard, )
Frank Lampard (frank lampard, )

Hiába vezetett az Aston Villa a félidőben, a tíz emberrel küzső Chelsea végül nyerni tudott az angol labdarúgó bajnokság 37. fordulójában.

Birminghambe látogatott a tabellán a harmadik helyen álló Chelsea, a Kékeknek úgy kellenek a pontok akár egy falat kenyér, hiszen az Arsenal és a Tottenham csapata is ott liheg a nyakukon. A vendégek ráadásul abszolút esélyesnek minősülnek a csupán a tizenharmadik helyen szerénykedő Aston Villával szemben.

Jól indult a mérkőzés a hazai csapat számára: a 15. percben Yacouba Sylla átadásából Christian Benteke szerzett gólt. Egy percre rá a Chelsea-ből Ramires besárgult, ezt még a félidő lefújása előtt egy újabb sárga lap begyűjtésével tetézte így ő már térhetett vissza a pályára a második félidőre.

A Chelsea tehát szorult helyzetben kezdett neki a második játékrésznek. A Kékek szurkolói kissé fellélegezhettek a 58. percben, hiszen az előző félidőben gólt szerző Benteke is megkapta második sárga lapját a bírótól: azaz a birminghamiek is tíz emberrel folytatták a mérkőzést. A Chelsea-drukkerek legnagyobb örömére nem sokkal később, a 61. percben Frank Lampard meg is szerezte az egyenlítést Eden Hazard passzából.

Érezhetően rákapcsolt ezek után a Chelsea: a nyomásnak meg is lett az eredménye a hajrában: a 88. percben újfent Hazard-Lampard páros keserítette el a hazai szurkolókat. Előbbi Pazar átadása után utóbbi juttatta a kapuba a labdát. Így kettő-egyes győzelmet aratott, és megszerezte a három pontot a Chelsea.

A 2001 óta Chelsea-játékos Frank Lampard ennek köszönhetően immár összesen 203 találatával a londoni klub legeredményesebb futballistája lett.

Eredmények – Premier League, 37. forduló:

Aston Villa – Chelsea 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Benteke (15.) illetve Lampard (61., 88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik