Foci

Dávid lép Góliát helyébe

David Moyes (david moyes, )
David Moyes (david moyes, )

David Moyes a nyáron otthagyja az Evertont, hogy átvegye a Manchester United irányítását. Hivatalos a váltás.

Sir Alex Ferguson szerdán jelentette be, hogy 27 év után feláll a kispadról és visszavonul. Na, persze nem távolodik el teljesen imádott klubjától, a Manchester Unitedtől, a klubvezetésben kap majd szerepet a következő szezontól.

Természetesen egyből beindultak a találgatások, ki veszi majd át Sir Alex örökségét. A sajtó értesülései szerint David Moyes, az Everton skót vezetőedzője volt erre a legesélyesebb jelölt. Ennek ékes bizonyítéka az is, hogy pár fogadóirodában már nem is lehetett arra pénzt tenni, hogy ő lesz a végső befutó.


Fotó: AFP

Felmerült még José Mourinho, Ryan Giggs és Ole-Gunnar Solskjaer neve is, ám a Vörös Ördögök vezetősége a jelek szerint Ferguson jó barátja mellett teszi le a voksát. Az Everton hivatalos honlapja hozta nyilvánosságra, hogy az 50 éves edző a nyáron elhagyja a klubot. A szakember elmondta Bill Kenwright klubelnöknek, hogy átveszi a Manchester United irányítását.

Moyes szerződése a szezon végén egyébként amúgy is lejárt volna a liverpooli együttesnél, a felek ráadásul nem tudtak dűlőre jutni a hosszabbítást illetően. A szakember 2002 óta volt az Everton menedzsere, és trófeát ugyan nem nyert a kékekkel, a többi angol nagycsapathoz mérten szerényebb kerettel rendre a tabella első felében tudott végezni. 2009-ben ezüstérmes lett az FA-kupában a csapattal.

Érdekesség, hogy Moyes érkezését még nem jelentette be hivatalosan a Manchester United, ugyanakkor a klub hivatalos Facebook-oldalára már kikerült egy bejegyzés, amelyben a köszöntésére buzdították a szurkolókat. A poszt aztán pillanatokkal később lekerült az oldalról, ám kicsivel később a Vörös ördögök hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy Moyes lesz Ferguson utódja.

“Amikor számba vettük a lehetséges jelölteket, akkor mindannyian egyetértettünk abban, hogy David Moyes a legmegfelelőbb ember. Régóta csodálom a munkáját, 1998-ban meg is kerestem, hogy legyen az asszisztensem. Akkor még csak a pályája elején járt, azóta pedig fantasztikus munkát végzett az Evertonnál. Nem kérdés, hogy rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amit attól a menedzsertől várunk, aki átveszi a klub irányítását” – dicsérte honfitársát a leköszönő Sir Alex.

A manchesteri kommunikéből az is kiderül, hogy Moyesszal hosszú távra terveznek, a szerződése ugyanis hat évre szól.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy engem kértek fel arra, hogy a Manchester United következő menedzsere legyek. Külön öröm számomra, hogy Sir Alex alkalmasnak tart a feladatra. Tudom, hogy nehéz lesz átvenni a stafétát a valaha volt legjobb szakembertől, de ilyen lehetőség nem adódik minden nap, már alig várom a következő szezont” – mondta Moyes.

“Most még minden erőmmel azon leszek, hogy az Everton a lehető legelőkelőbb helyen végezzen a bajnokságban. Köszönettel tartozom az Everton szurkolóinak, akik sokat tettek azért, hogy a Goodisonban töltött időszakom szépre sikerüljön. Ezért a teljes szívemből hálás vagyok nekik. Az Everton egész életemben közel fog állni a szívemhez.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik