Foci

Beckham: Ferguson a világ legjobb edzője

Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )
Sir Alex Ferguson (sir alex ferguson, )

Miután Sir Alex Ferguson bejelentette, hogy visszavonul, egyre több labdarúgó méltatja a skót szakembert. Most David Beckham is elmondta róla a véleményét.

Bombaként robbant a hír, miszerint az idény végén “Fergie” feláll a Manchester United kispadjáról 27 év után. A bejelentés nyomán sportvezetők, labdarúgók, edzők beszéltek arról, milyen jó edző a skót, aki a Vörös Ördögökkel 13 bajnoki címet, 5 FA-Kupa elsőséget, 4 Ligakupát, 10 Community Shieldet, 2 Bajnokok Ligája-trófeát, 1 KEK-et, 1 Európai Szuperkupát, 1 klubvilágbajnoki és 1 Interkontinentális Kupát gyűjtött be Manchesterben.

Szinte azonnal megkezdődtek a találgatások, ki veheti át az irányítást a Unitednél, és a brit lapok szerint a legesélyesebb erre a posztra az Everton menedzsere, David Moyes.

Fotó: AFP

David Beckham is elmondta a véleményét Sir Alex Fergusonról, és hihetünk is az angol válogatott korábbi csapatkapitányának, hiszen 11 szezonon át dolgoztak együtt. Beckham szerint a 71 éves mester nélkül most nem lenne az, aki, és “apafiguraként” tekint Fergusonra.

“Ahogy már sokszor mondtam, a főnök nemcsak a legjobb edző, akivel valaha is dolgoztam, hanem számomra egy apafigura is, egészen onnantól, hogy 11 évesen a klubhoz érkeztem, addig a napig, amíg el nem hagytam a Unitedet. Nélküle nem értem volna el ilyen sikereket az életben. Megértette, hogy milyen fontos, hogy az országomért játsszak a válogatottban, és mindig tudta, milyen fontos ez számomra” – nyilatkozta Beckham.

“‘Megtiszteltetés, hogy a világ legnagyszerűbb edzője alatt dolgozhattam. Köszönöm főnök, és élvezd a pihenést!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik