Foci

Öldöklő londoni csata a Bajnokok Ligájáért

Arsenal, everton (arsenal, everton, Seamas Coleman, Aaron Ramsey)
Arsenal, everton (arsenal, everton, Seamas Coleman, Aaron Ramsey)

Ennél szorosabb véghajrát nem lehet produkálni a Premier League-ben. No, nem a bajnoki címért, hanem a 3-4. helyért.


Fotó: AFP

A Manchester United már rég bajnok, a Manchester City második helye biztosnak tűnik (a WBA-val, a már kiesett Readinggel és a Norwichcsal találkoznak a hátralévő meccseiken), a 3-4-5. hely birtokosainak sorrendje viszont megjósolhatatlan.

Különösen úgy, hogy a Chelsea vasárnap pimasz körülmények között (is), idegenben verte meg a Manchester Unitedet 1-0-ra. A hétvégén egyébiránt mind a három londoni szupercsapat 1-0-ra győzött.

Az Arsenal a 20. (!) másodpercben szerzett Walcott-góllal a QPR otthonában (már megint egy londoni csapat), a Tottenham pedig Gareth Bale 86. percben szerzett góljával a Southampton ellen.

Ha azt vesszük, hogy az Arsenalnak már csak két meccse van hátra, gondolhatnánk, hogy nehéz a helyzete a még három meccsel adós Chelsea és Spurs csapatával szemben, csakhogy a Benítez-csapat épp a Villas Boas-fiúkkal találkozik, épp most szerdán. Ha netán a Chelsea odahaza kapna ki a Tottenhamtől, az utolsó két kör előtt 68-68-67 pont lenne az állás.

Veresége esetén sem kell kétségbe esnie a Spursnek, mert az Arsenallal szemben csak egy pont a hátránya, és a Wenger-gárda az utolsó fordulóban a 6-0-s hazai buktája után bizonyítani akaró és a kiesés elől menekülő Newcastle otthonába látogat.

A záró körben a Spurs és a Chelsea is otthon játszik (előbbi a kiesés ellen küzdő Sunderland ellen), igaz, a Kékek a remek Evertont fogadják. Torresék még mennek Birminghambe is a Villához, a Spurs viszont a Stoke ellen szenvedhet a betonvédekezés ellen.

Mi arra tippelünk, hogy a Tottenham marad le a BL-ről, de azért olyan nagy tétet nem kockáztatnánk.

A hátralévő mérkőzések:

Május 8., 20 óra 45 perc: ChelseaTottenham
Május 11., 13 óra 45 perc: Aston Villa – Chelsea
Május 12., 14 óra 30 perc: Stoke–Tottenham
Május 14., 20 óra 45 perc: Arsenal–Wigan
Május 19., 17 óra: Chelsea–Everton
Május 19., 17 óra: Newcastle–Arsenal
Május 19., 17 óra: Tottenham–Sunderland

A tabella jelenlegi állása:

3. Chelsea 68 pont (35 meccs)
4. Arsenal 67 pont (36 meccs)
5. Tottenham 65 pont (35 meccs)

A Manchester City (72 ponttal a 2. helyen áll) hátralévő meccsei: West Brom (otthon), Reading (idegenben), Norwich (otthon).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik