Foci

Anglia a vigyorgó focistáról beszél

David Luiz (david luiz, )
David Luiz (david luiz, )

David Luiz, a Chelsea játékosa kiharcolta az emberelőnyt csapatának a Manchester United ellen. Majd röhögött egy jót.


Fotó: Facebook / Bolow & Schumann

Ahogyan arról írtunk, némi meglepetésre a Chelsea 1-0-ra megverte a már bajnok Manchester Unitedet az Old Traffordon. Juan Mata a 87. percben szerezte a győztes gólt, de a két perccel később történtekről azóta is beszélnek a szigetországban.

David Luiz és Rafael ment egy labdáért, mindkét játékos erőszakos volt, Luiz a könyökét is használta, majd Rafael dühében felrúgta a Chelsea remek formában lévő védőjét. Howard Webb játékvezető piros lapot adott a manchesterinek.

Luiz a földre kerülés után mosolygott, és ez a pimaszság (?) felháborította a United híveit. Természetesen megszülettek már a mémek is az ügyben, egyesek szerint (ahogyan az a fenti képen is látható), a Chelsea csinos masszőre (Eva Carneiro) miatt mosolygott David Luiz.

„Rafaelt lekönyökölték. Egyértelműen szabálytalankodtak vele szemben. Aztán Rafael törlesztett, és mint ahogyan az lenni szokott, mindig az utóbbi kapja a súlyosabb büntetést. A játékvezetőnek már a könyöklések után meg kellett volna állítani a játékot. Webb aztán elhitte Luiznak, hogy mindez megért egy pirosat. Sokszor lehet ilyen színészkedéseket látni, főleg a légiósoktól, főleg a dél-amerikaiaktól” – mondta meglehetősen ingerülten Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere a meccs után.

Szerinte az sem segít a játékvezetőkön, hogy folyton körbeveszik a játékosok, így befolyásolják a döntéseikben.

„A bíró semmiben sem kedvezett nekünk, Rooney sem szabálytalankodott a Chelsea gólja előtt. Nem számíthattunk korrekt bíráskodásra ezen az estén” – panaszkodott Fergie, aki azért hozzátette, hogy a Chelsea megérdemelte a győzelmet.

Rafa Benítez elmondta, nagyon fontos volt a siker, hiszen 6-7 pontot még szerezniük kell a BL-ért. Azt is hozzátette, hogy a szerdai, Tottenham elleni bajnoki még ennél is fontosabb lesz.

„Sokkal jobb a gólkülönbségünk, mint a Spursé, így ha megverjük őket, nyeregben lehetünk. A sorsunk a kezünkben van, remélem, a bajnokság végén is örülhetünk” – így a spanyol menedzser, aki szerdán az egészséges Eden Hazardot is szeretné majd pályára küldeni.

Videó – David Luiz és Rafael küzdelme, majd a vigyorgás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik